Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΕΛΙΑ
Στόχος η θωράκιση του αστικού κράτους

Εκδήλωση με θέμα «Κράτος- Διοίκηση - Θεσμοί» διοργάνωσε χτες το απόγευμα η εκλογική σύμπλευση της Ελιάς, σε μια περίοδο όπου αστικές δυνάμεις, η κυβέρνηση, επιχειρηματίες βάζουν ανοιχτά το πρόταγμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Αναγκαίων για το σύστημα εκσυγχρονισμών στο θεσμικό πλαίσιο και τη λειτουργία της κρατικής μηχανής, προκειμένου να θωρακιστούν στις σύγχρονες συνθήκες η κερδοφορία των μονοπωλίων και η εξουσία τους.

Η ένσταση από πλευράς ΠΑΣΟΚ στις προτάσεις αναθεώρησης της κυβέρνησης είναι ότι η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή για να περάσει η αναθεώρηση.

Στην εκδήλωση της Ελιάς η Εύη Χριστοφιλοπούλου μίλησε για «βαθιές και ριζικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, το παραγωγικό της μοντέλο, το κράτος και οι θεσμοί». Για ένα κράτος «λιτό και ευέλικτο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με την απλοποίηση, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση», με «ποιοτική και ουσιαστική μεταρρύθμιση των δομών, των λειτουργιών, των διαδικασιών της διοίκησης». Παραπέρα, ζήτησε «να οικοδομήσουμε τη δημόσια διοίκηση που διευκολύνει την ανάπτυξη», με «νέα δυναμική διοικητική ιεραρχία». Με γενικούς γραμματείς και διοικητές με πενταετείς θητείες και «ανοικτές αξιοκρατικές διαδικασίες» ώστε «να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης, ασχέτως κυβερνητικών αλλαγών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ