Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοινώσεις φορέων και συλλυπητήρια μηνύματα

Σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του Μπ. Αγγουράκη, η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει: «Η Γραμματεία και το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΕΔΥΕ αποχαιρετάνε με μεγάλο πόνο το σύντροφο και συναγωνιστή, Μπάμπη Αγγουράκη. Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του μας συνέτριψε όλους. Ο Μπάμπης Αγγουράκης, ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ αλλά και με τις άλλες πολιτικές του ιδιότητες, βρέθηκε τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή της αντιιμπεριαλιστικής - φιλειρηνικής δράσης της ΕΕΔΥΕ. Με την πλούσια πείρα και τις γνώσεις του, αλλά και με την ικανότητα να εντοπίζει αναδεικνύοντας κάθε φορά τα σημαντικότερα γεγονότα που σχετίζονταν με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, την εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τον επικίνδυνο και αντιδραστικό ρόλο της ΕΕ. Ηταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού μας "Δρόμοι της Ειρήνης", στην έκδοση του οποίου βοηθούσε σημαντικά. Με την πλούσια διεθνιστική του πείρα αποτέλεσε για την ΕΕΔΥΕ στήριγμα και πηγή έμπνευσης για πολλές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Ο σ. Μπάμπης πίστευε, στήριζε και αγωνίστηκε για την ιδέα ότι ένας κόσμος της ειρήνης, της φιλίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού συστήματος. Δεν είναι εύκολο με λόγια να περιγράψει κανείς τη μεγάλη συμβολή που είχε επί δεκαετίες ο σ. Μπάμπης στην πάλη των λαών, των κομμάτων και των κινημάτων σε πολλές χώρες. Τα πρώτα συλλυπητήρια μηνύματα που δεχτήκαμε από τις Επιτροπές Ειρήνης Τουρκίας και Κύπρου το δείχνουν με συγκινητικό τρόπο.

Τις μέρες αυτές που βρίσκεται το ΚΚΕ σε εκστρατεία για τις ευρωεκλογές, ο σ. Μπάμπης έδωσε ακούραστα τη μάχη, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, συμμετέχοντας σε πολλές συσκέψεις και εκδηλώσεις των επιτροπών ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, αναλύοντας τα νέα στρατηγικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα, την ανάγκη για συσπείρωση και πάλη ενάντια στην ΕΕ.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον πρόωρο χαμό του και τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του».

Η ΕΕΔΔΑ σημειώνει: «Με ιδιαίτερη θλίψη τα μέλη και οι φίλοι της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης μάθαμε για τον αναπάντεχο θάνατο του συντρόφου και φίλου Μπάμπη Αγγουράκη, που ανάμεσα στα άλλα ήταν και μέλος μας και εδώ και σχεδόν 25 χρόνια συντρόφευε τη δράση της ΕΕΔΔΑ. Θα μας λείψει το ήθος του, η ανιδιοτέλειά του, ο σεβασμός του προς τους άλλους και κυρίως η σεμνότητά του. Δε θα τον ξεχάσουμε. Στη γυναίκα του, στα παιδιά του και στη μητέρα του στέλνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

Τη βαθιά του θλίψη για τον αναπάντεχο και πρόωρο θάνατο του Μπ. Αγγουράκη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, ενώ συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης.

  • Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη εξέφρασε ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.
  • Τα συλλυπητήριά τους επίσης εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο εκπρόσωπος Τύπου και πρώην ευρωβουλευτής των «Οικολόγων Πράσινων» Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο ΓΓ του ΑΚΕ, Βασίλειος Γκίκας. Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, η πρόεδρος της ομάδας της «Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς» (GUE) στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ συλλυπητήριες επιστολές στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλαν οι ευρωβουλευτές Ι. Τσουκαλάς και Ν. Τζαβέλλα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» ένας μεγάλος φίλος της Κούβας (2010-03-25 00:00:00.0)
Συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό (2005-11-26 00:00:00.0)
Είμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού (2004-11-12 00:00:00.0)
Προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής συλλυπούνται (2000-08-19 00:00:00.0)
Συλλυπητήρια πολιτικών παραγόντων (1998-02-26 00:00:00.0)
"Υπηρέτησε τον άνθρωπο" (1996-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ