Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Συρία και Ιράν η βασική ατζέντα επαφών του Χέιγκελ

ΡΙΑΝΤ.--

Μίνι περιοδεία στη Μέση Ανατολή, κάνοντας την αρχή από τη Σαουδική Αραβία, ξεκίνησε χτες ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Τσακ Χέιγκελ, με κεντρικά ζητήματα τις διεθνείς διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τις εξελίξεις στα πεδία συγκρούσεων του πολέμου στη Συρία.

Σήμερα ο Χέιγκελ αναμένεται να συναντηθεί στη Τζέντα με υψηλόβαθμους Σαουδάραβες αξιωματούχους και τους υπουργούς Αμυνας του «Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου» (για πρώτη φορά από το 2008) και τις προσεχείς μέρες θα μεταβεί σε Ιορδανία και Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, αναφερόμενος στις επιδιώξεις της μίνι περιοδείας του Χέιγκελ στη Μέση Ανατολή, σημείωσε πως πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη του υπουργού στην περιοχή εδώ και περίπου ένα χρόνο, με κεντρικό σκοπό την προώθηση της περιφερειακής στρατηγικής της Ουάσιγκτον στην περιοχή.

Το ίδιο 24ωρο ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, πρίγκηπας Σαούντ αλ Φαϊσάλ, ανακοίνωσε την αποστολή επίσημης πρόσκλησης στον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ