Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
Με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της ζωής του

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Επταλόφου του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής και ο Γιάννης Νοτάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Ο Γιάννης Νοτάκης αναφέρθηκε στη στάση και το έργο των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων παρατάξεων στο Δήμο σημειώνοντας ότι συμφώνησαν στον «Καλλικράτη», στην πολιτική της ΕΕ και τις ιδιωτικοποιήσεις στους δήμους. Κόντρα σε όλους αυτούς «η Λαϊκή Συσπείρωση» είναι το ψηφοδέλτιο που εκφράζει με τον πιο αυθεντικό τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας και δεν στηρίζεται μόνο από το ΚΚΕ αλλά από εκατοντάδες αγωνιστές που δοκιμάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με ανιδιοτέλεια στις μάχες που έδιναν οι εργαζόμενοι.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, αναφερόμενος στη σημασία της ψήφου στο ΚΚΕ, σημείωσε: «Οι θέσεις, οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρες. Αποδέσμευση από την ΕΕ και από όλους τους ομογάλακτους οργανισμούς που στήνει γύρω μας το μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Αποδέσμευση με επικεφαλής τη μόνη κοινωνική τάξη που μπορεί να την πραγματοποιήσει: Την εργατική τάξη και τους συμμάχους της - τη λαϊκή συμμαχία - που δημιουργεί γύρω της η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ δεν γελοιοποιεί αυτήν την ριζοσπαστική κίνηση της αποδέσμευσης, ανάγοντάς της σε κάποια αλλαγή νομίσματος. Με κάθε νόμισμα μπορούν τα μονοπώλια να αυξήσουν τα κέρδη τους, να λεηλατήσουν χώρες και λαούς και να εκμεταλλευτούν την εργατική δύναμη των πολλών.

(...) Οι κοινωνικοί συσχετισμοί, οι πολιτικοί συσχετισμοί που απορρέουν από αυτούς, μόνοι αυτοί μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Για τούτο το ΚΚΕ λέει αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία.

Για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της ζωής του. Για να φτιάξει τα δικά του μνημόνια, αυτά που θα τοποθετούν υπέρτατο στόχο και κριτήριο την κάλυψη, την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Για να ξεχαστούν οι εφιάλτες της ανταγωνιστικότητας και το ανθρωποφάγο κυνήγι του κέρδους που είναι η απόλυτη θρησκεία του σημερινού μας καπιταλιστικού δρόμου.

Ετσι ώστε, να ανταμείβεται ο κόπος, η εργασία. Ετσι ώστε, η ζωή να μην είναι φόβος, αβεβαιότητα, απειλή. Ετσι ώστε, ο πόλεμος να ξεχαστεί, ο φασισμός να εξαλειφθεί και επιτέλους να αλλάξει ριζικά η σελίδα της Ιστορίας. Να αλλάξει η ίδια η Ιστορία.

Αυτή είναι η βαθιά ουσία της συστράτευσης με το ΚΚΕ, αυτή είναι η βαθιά σημασία της ψήφου στο ΚΚΕ.

Ας το τολμήσουμε και τολμηρά να ζητήσουμε και από άλλους γύρω μας να το τολμήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ