Κυριακή 20 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Ονομα: Liana. Επίθετο: Suzuki

Λιάνα τ' όνομά της... το μικρό. Πρόκειται για το νέο μοντέλο της Suzuki, το όνομα του οποίου προέρχεται από τη σύντμηση της φράσης «Life in a new age» και που θέλει να αποδώσει τη νέα αντίληψη της σχέσης οχήματος - οδηγού

Το σχήμα τοποθετεί το Liana στα οχήματα του ενός όγκου, προϊδεάζοντας για τις δυνατότητες του εσωτερικού, που προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλο χώρο για τις εξωτερικές διαστάσεις του. Συγκεκριμένα, το μήκος φθάνει τα 4,230 μέτρα, το πλάτος τα 5,690 μέτρα και το ύψος τα 1,545 μ., διατηρώντας όμως τον αεροδυναμικό συντελεστή στην εξαιρετική για τέτοιο όχημα τιμή CD 037. Αυτό οφείλεται στη σχεδίαση και μια προσεχτική ματιά το αποδεικνύει αφού, για παράδειγμα, οι μπροστινές κολόνες έχουν έντονη κλίση έχοντας μετακινηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο προς τα εμπρός.

Το μεταξόνιο των 2,480 μέτρων, εκτός της σταθερότητας, προδιαθέτει και για την ευρυχωρία. Η τοποθέτηση των καθισμάτων διευκολύνει την είσοδο, ενώ η σχεδίαση τη φιλοξενία των περισσοτέρων οδηγών. Τα υφάσματα έχουν επιλεγεί ώστε να υπογραμμίζουν τη διακριτικότητα και να φανούν φιλόξενα για τους επιβάτες. Σε αυτό το πνεύμα και η δουλιά που έχει γίνει στην ηχομόνωση, που μαζί με την αεροδυναμική υπόσχονται ήσυχες μετακινήσεις. Το ταμπλό και αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευανάγνωστο, ενώ οι διακόπτες είναι εργονομικά σχεδιασμένοι και προσφέρουν άμεσο έλεγχο στα συστήματα του αυτοκινήτου. Το σύστημα του κλιματισμού παρέχει 480 κυβ. μέτρα/ώρα ενώ αυτόματα τίθεται σε λειτουργία αφύγρανσης, κάτι που μεταφράζεται σε δροσιά το καλοκαίρι και στην εν γένει καλή λειτουργία.


Οι κινητήρες είναι τετρακύλινδροι, δεκαεξαβάλβιδοι με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και ψεκασμό πολλαπλών σημείων. Εμφαση έχει δοθεί στην αύξηση της ροπής στις μεσαίες στροφές και στην αθόρυβη λειτουργία. Το σύστημα της ανάρτησης έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Liana, με γόνατα Μακφέρσον, με αντιστρεπτική ράβδο εμπρός και η πίσω είναι ανεξάρτητη με διπλούς, εγκάρσιους παράλληλους βραχίονες και είναι στηριγμένη σε ελαστικές βάσεις για την ελαχιστοποίηση των θορύβων.

Το αμάξωμα είναι κατά 80% κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα, ενώ για την καλή δουλιά μιλά καλύτερα η 12ετής αντισκωριακή εγγύηση. Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται: Υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικοί καθρέφτες, ρυθμιζόμενο καθ' ύψος τιμόνι, ρυθμιζόμενο καθ' ύψος κάθισμα οδηγού, μια σειρά από συρτάρια, ποτηροθήκες, άγκιστρα κλπ.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ