Παρασκευή 16 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στρώνει κόκκινο χαλί σε αραβικά κεφάλαια

Eurokinissi

Τις προσπάθειες της ελληνικής αστικής τάξης να επεκτείνει την επιρροή της στον αραβικό κόσμο, μέσω επικερδών κοινοπραξιών με αραβικά μονοπώλια, απηχούν όσα είπε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, μιλώντας στο «14ο Φόρουμ της Ντόχα» στο Κατάρ. Συνέδριο που εστίασε σε θέματα «διεθνούς συνεργασίας» σε τομείς όπως Εμπόριο και Ενέργεια.

Ο Μίχαλος υποστήριξε από το βήμα του Συνεδρίου: «Στον αραβικό κόσμο, και ειδικότερα στο Κατάρ, η Ελλάδα βλέπει έναν αξιόπιστο φίλο και ένα σημαντικό στρατηγικό εταίρο για την οικοδόμηση μακροχρόνιας συνεργασίας». Ισχυρίστηκε ότι «μετά από ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σε κάθε τομέα, η Ελλάδα είναι πλέον ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική».

Παραπέρα κατέθεσε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για έναν κάθετο ενεργειακό διάδρομο, που θα συνδέει τη Νότια με τη Βόρεια Ευρώπη, πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας, επισημαίνοντας ότι το Κατάρ μπορεί, σίγουρα, να είναι μέρος αυτού του σχεδίου. «Ελλάδα και Κατάρ έχουν ήδη αποδείξει ότι οι άριστες σχέσεις μπορούν να εξελιχθούν σε εξίσου εξαιρετικές επιχειρηματικές σχέσεις. Επιχειρήσεις και επενδύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες του Κόλπου αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Μπορούν και ταχύτερα», κατέληξε.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Μίχαλος συναντήθηκε με τον Καταρινό αναπληρωτή ΥΠΕΞ, τον Καταρινό υφυπουργό Οικονομίας και Εμπορίου, υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού επενδυτικού ταμείου Qatar Investment Authority, καθώς και εκπροσώπους του επενδυτικού βραχίονα του Κατάρ στο Real Estate, Qatari Diar. Τέλος, συναντήθηκε με Ελληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Κατάρ, «με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις με στόχο τη συμμετοχή περισσότερων ελληνικών εταιρειών σε έργα που υλοποιεί ή έχει ανακοινώσει το Κατάρ, για την ανάπτυξη των υποδομών της χώρας, καθώς και την προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών από ελληνικές εταιρείες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ