Δευτέρα 19 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Η εκλογική διαδικασία

Eurokinissi

Με μικρά - σχετικά - προβλήματα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης δήλωσε σχετικά: «Η διαδικασία για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Η διεξαγωγή της σε ολόκληρη τη χώρα εξελίχθηκε απόλυτα ομαλά. Η ροή των αποτελεσμάτων θα είναι συνεχής. Με το σύστημα συγκέντρωσης αποτελεσμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων υπολογίζουμε ότι στις 10.30 με 11 το βράδυ θα έχει διαμορφωθεί μια εικόνα πολύ κοντά στο τελικό αποτέλεσμα. Το υπουργείο Εσωτερικών θα ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για την άψογη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας σε όλη τη χώρα, με κυριότερο την απουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών σε διάφορα εκλογικά τμήματα. Παράλληλα, στο Καστελόριζο παρατάθηκε η διαδικασία λόγω καθυστέρησης άφιξης του πλοίου που μετέφερε ψηφοφόρους.

Συγκεκριμένα, σε τμήματα της Εδεσσας, της Ξάνθης, περιοχές της Ηλείας και της Πάτρας επιστρατεύτηκαν περιπολικά, προκειμένου να μεταφέρουν τα αναπληρωματικά μέλη της εφορευτικής επιτροπής για να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία. Μάλιστα, σε τρία εκλογικά τμήματα της Πάτρας, η ψηφοφορία ξεκίνησε με περίπου 45 λεπτά καθυστέρηση.

Από την άλλη, στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα σε Χανιά και Ηράκλειο, δύο δικαστικοί αντιπρόσωποι δήλωσαν ασθένεια νωρίς το πρωί και τη θέση τους, με μικρή καθυστέρηση πήραν αναπληρωτές. Παράλληλα, παρατηρήθηκε έλλειψη ψηφοδελτίων διαφόρων δημοτικών συνδυασμών στα Χανιά, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία μέχρι να εφοδιαστούν τα εκλογικά τμήματα με περισσότερα.

Από τη χτεσινή μέρα, δεν έλειψαν οι συλλήψεις και τα μικροεπεισόδια. Ειδικότερα, αστυνομικοί προσήγαγαν μέλη της Χρυσής Αυγής στα Καμίνια μετά από καταγγελία πως μηχανοκίνητη πορεία προκαλούσε και εξύβριζε ψηφοφόρους που πήγαιναν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μικρή ένταση σημειώθηκε και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή μοίραζαν ψηφοδέλτια «με το έτσι θέλω» σε ψηφοφόρους επί της οδού Μ. Βόδα, ενώ μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στο 1ο Λύκειο Χολαργού μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Επίσης, σε εκλογικό τμήμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, υποψήφιος δήμαρχος μετά από διαπληκτισμό με μέλη της εφορευτικής επιτροπής, έσπασε την κάλπη. Στον Πειραιά ο Ν. Μιχαλολιάκος κατάγγειλε ότι "φουσκωτοί" του απαγόρεψαν να μπεί σε εκλογικά τμήματα.

Καταγγελίες από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ σε Εύβοια και Ξάνθη

Η ΤΕ Χαλκίδας - Θήβας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, κατήγγειλε σοβαρό κρούσμα προσπάθειας αλλοίωσης της εκλογικής διαδικασίας στην περιοχή του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων. Συγκεκριμένα, σε εκλογικό τμήμα της περιοχής των Ψαχνών, εκλογικοί αντιπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απέτρεψαν προσπάθεια ψηφοφόρου να χρησιμοποιήσει εκλογικό φάκελο που έφερε τη σφραγίδα τού εν λόγω εκλογικού τμήματος πριν του παραδοθεί από την εφορευτική επιτροπή.

Παράλληλα, η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ, καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης, εκφοβισμού, το μηχανισμό διακίνησης ψηφοδελτίων έξω από τα εκλογικά τμήματα της Ξάνθης, του Ευμοίρου, των Κιμμερίων, της Γενισέας, την έξοδο σφραγισμένου φακέλου από εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Ξάνθης. Επίσης, καταδικάζει την προσπάθεια υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο Δροσερό, που για να εξασφαλίσουν την ψήφο των κατοίκων, όπως μας καταγγέλθηκε, από τα ξημερώματα άρπαξαν τις ταυτότητές τους, εκβιάζοντας και εκφοβίζοντάς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ