Πέμπτη 22 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Δεν υπάρχουν στοιχεία» για την ενοχή του Γκιουρκάν

ΣΟΜΑ.--

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να φανερώνουν ενοχή, απάντησε δικαστήριο στο αίτημα του εισαγγελέα να προσαχθεί και ο μεγαλοεπιχειρηματίας Αλπ Γκιουρκάν, ιδιοκτήτης του Ομίλου «Σόμα Χόλντινγκ» στον οποίο ανήκει το ορυχείο που έγινε μαζικός τάφος για 301 ανθρακωρύχους. Συγγενείς των νεκρών εργατών προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δικαστήριο της πόλης Σόμα, διαμαρτυρόμενοι για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Στο μεταξύ, χτες, μια βδομάδα μετά από το πολύνεκρο δυστύχημα που γέμισε θρήνο σχεδόν κάθε σπίτι της περιοχής, γύρισαν στις δουλειές τους οι εργάτες στα δύο από τα πέντε λιγνιτωρυχεία της γύρω περιοχής, μετά από αίτημα της εργοδοσίας που τόνισε ότι «η παραγωγή πρέπει να συνεχιστεί».

Η τραγωδία των εκατοντάδων εργατικών οικογενειών που ξεκίνησε στις 13 Μάη αποτελεί πλέον το επίκεντρο στο οποίο ξετυλίγεται η ενδοαστική αντιπαράθεση που εδώ και μήνες κλιμακώνεται στην Τουρκία. Τα διαφορετικά αστικά στρατόπεδα κοντράρονται ως προς το ποιος - δήθεν - ανησυχεί περισσότερο για την ασφάλεια του εργάτη, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο για το οποίο ανησυχούν είναι η φήμη και οι δείκτες της τουρκικής οικονομίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ