Πέμπτη 22 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Καταγγελίες για τις δολοφονίες από τις κατοχικές δυνάμεις

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Τις δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής σε βάρος Παλαιστινίων, ακόμη και νεαρών εφήβων, κατήγγειλε χτες η Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), σημειώνοντας την αυξημένη χρήση πραγματικών σφαιρών στη Δυτική Οχθη. Εκπρόσωπος της UNRWA απαίτησε μάλιστα και τη διενέργεια έρευνας για το θάνατο δύο εφήβων ηλικίας 16 και 17 ετών στις 15 του Μάη στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη Νάκμπα (Μέρα Καταστροφής για τους Παλαιστίνιους).

Οπως επισήμανε εκπρόσωπος της UNRWA, από τις αρχές του 2013 παρατηρείται σταθερή αύξηση του αριθμού των Παλαιστινίων προσφύγων που σκοτώνονται και τραυματίζονται από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στη Δυτική Οχθη (17 το 2013 σε συνολικά 27 Παλαιστινίους την ίδια χρονιά έναντι κανενός το 2012, ενώ έως τώρα μέσα στο 2014 έχουν σκοτωθεί 7 ανάμεσά τους και οι 2 έφηβοι).

Επιπλέον, μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2014 διαπιστώθηκε αύξηση 20% στον αριθμό προσφύγων που τραυματίστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Επιπλέον, η Χασάν Ασράουι, ηγετικό στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό για «την εσκεμμένη εκτέλεση των δύο εφήβων», χαρακτηρίζοντάς το «έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ