Παρασκευή 23 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Νέα ήττα των αντικαθεστωτικών στο Χαλέπι

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Ακόμη μία σημαντική στρατηγική νίκη κατάφερε χτες ο συριακός στρατός αφού πέτυχε να σπάσει την πολιορκία που έκαναν εδώ κι ένα χρόνο Σύροι «αντικαθεστωτικοί» και ξένοι μισθοφόροι στην κεντρική φυλακή του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, καθώς με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για μπλοκάρισμα των κυριότερων γραμμών ανεφοδιασμού των αντικυβερνητικών δυνάμεων από τη γειτονική Τουρκία.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του αντιπολιτευόμενου «Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στο Λονδίνο αλλά έχει συχνά καλή πληροφόρηση από τις εξελίξεις στα πεδία των μαχών. Οπως είπε, τερματίστηκε μετά από 13 μήνες η πολιορκία των φανατικών ισλαμιστών του «Μετώπου Νούσρα» από Σύρους στρατιώτες με την υποστήριξη φιλοκυβερνητικών μαχητών. Ο Ραχμάν διευκρίνισε ότι τεθωρακισμένα «εισήλθαν χτες το πρωί στον περίβολο της φυλακής» και «σφοδρά πυρά ακούγονταν στο εσωτερικό της, γιορτάζοντας την άφιξη των δυνάμεων του τακτικού στρατού». Ο ίδιος σημείωσε ότι πλέον η μόνη οδός ανεφοδιασμού που απομένει στις δυνάμεις που μάχονται το συριακό στρατό και την κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ βρίσκεται μεταξύ του Χαλεπίου και της τουρκικής μεθορίου που είναι γνωστή με το όνομα Καστέλο.

Στη διάρκεια αυτών των σφοδρών συγκρούσεων φέρεται πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 ισλαμιστές μισθοφόροι και αδιευκρίνιστος αριθμός Σύρων στρατιωτών.

Νωρίτερα, Ρωσία και Κίνα άσκησαν βέτο σε σχέδιο απόφασης που προωθούσε η Γαλλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να διενεργήσει έρευνα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πιθανότητα διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στη Συρία από την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ