Δευτέρα 26 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Με ατομικές συμβάσεις εργασίας απασχολείται το 80% των εργαζομένων, ενώ υποχωρούν οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, σύμφωνα με στοιχεία που καταγράφει ο κυριακάτικος Τύπος («Real news»). Σε ό,τι αφορά τις επιχειρησιακές συμβάσεις, το 2012 ήταν 970 και το 2013 έφθασαν τις 354. Πολλές από αυτές έχουν υπογραφεί από Ενώσεις Προσώπων. Αυτή τη στιγμή είναι ενεργές μόλις 15 κλαδικές Συμβάσεις οι οποίες δεν καλύπτουν πάνω από 200.000 εργαζόμενους.

COCA - COLA: Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί τις επιχειρήσεις που καθυστερούν να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις το Συνδικάτο Πωλητών - Οδηγών και βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και τυποποιημένων τροφίμων Βόρειας Ελλάδας. Σε Γενική Συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν επίσης να συνεχίσουν τις στάσεις εργασίας σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους απεργούς της «Coca - Cola» και να δίνουν δύο ημερομίσθια το μήνα για τη στήριξη και υποστήριξη του αγώνα τους.

ΟΔΗΓΟΙ: Σε ίδρυση του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και Αργοσαρωνικού προχωρούν οι εργαζόμενοι του κλάδου. Σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εξέλεξαν ομόφωνα 7μελή προσωρινή διοίκηση, η οποία εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει τις νομικές και τυπικές διαδικασίες για να προετοιμάσει τις εκλογές. Οι τοποθετήσεις και οι παρεμβάσεις των εργαζομένων ανέδειξαν την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου σωματείου που θα γίνει πόλος συσπείρωσης και οργάνωσης των οδηγών.

ΕΟΠΥΥ: Παράταση μέχρι τις 30 Μάη 2014 δίνει ο ΕΟΠΥΥ σε όσους γιατρούς δεν πρόλαβαν να κάνουν αποδοχή της δήλωσης, προκειμένου να ενταχθούν στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του Οργανισμού. Η παράταση αφορά τους 3.000 γιατρούς που επέλεξαν να μην ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), καθώς και αυτούς των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 31/12/2013, τους γιατρούς της Κεφαλονιάς αλλά και όσους εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4238/14.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ