Τρίτη 27 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Αβάντες για να μη στερέψει

Παρά τις προεκλογικές δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, ακόμα και για διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές και κατάληψη της τρίτης θέσης, μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και του 6,6% που έλαβε τελικά το κόμμα του, γίνεται μια προσπάθεια από μια σειρά αστικά επιτελεία να εμφανιστεί ως ιδιαίτερα επιτυχημένο το εκλογικό εγχείρημα του Ποταμιού: Στόχος τους να παραμείνει ζωντανό και να παρέχει τις υπηρεσίες του στις επιταχυνόμενες διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Ο ίδιος ο Στ. Θεοδωράκης ισχυρίστηκε ότι έδωσε την προεκλογική μάχη χωρίς λεφτά ή οργάνωση, σε μια πολύ σύντομη προεκλογική περίοδο κλπ., αποσιωπώντας βέβαια την εξόφθαλμα αβανταδόρικη και πλούσια προεκλογική προβολή του σχήματός του από τα αστικά ΜΜΕ, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ψηφιακά. Το Ποτάμι, βεβαίως, δεν έλεγε κάτι το διαφορετικό από τα περισσότερα άλλα αστικά κόμματα και μορφώματα που κινούνται σταθερά στον ευρωμονόδρομο.

Πλέον, μετεκλογικά (!) στο σχήμα ετοιμάζονται να δημοσιοποιήσουν τις πολιτικές τους θέσεις και να πάνε σε ένα «ιδρυτικό» συνέδριο περί τα τέλη Ιούνη, με στόχο συνεργασίες με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Διακηρυγμένος στόχος τους «να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα», όπως αναφέρουν στο Ποτάμι, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το ρόλο τους ως υποστύλωμα του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ