Παρασκευή 30 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία στην «Ανακύκλωση» στα Γιάννενα

Για τρίτη μέρα, απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «SPIDER Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στα Γιάννενα. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού και η Επιτροπή Εργαζομένων στην επιχείρηση κήρυξαν αρχικά 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ χτες αποφάσισαν παράταση μέχρι και σήμερα, Παρασκευή.

Η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική. Στο επίκεντρο των αιτημάτων βρίσκονται τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, καθώς δουλεύουν σε άσχημες συνθήκες, χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, την τήρηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας και την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Στην ανακοίνωσή τους, το σωματείο και η Επιτροπή Εργαζομένων, καταγγέλλουν μεταξύ άλλων: «Ο τομέας της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, είναι από τους τομείς που θεωρούν ότι μπορεί να είναι πολύ κερδοφόροι για τους καπιταλιστές. Τα κέρδη από τα σκουπίδια σημαίνουν τη μεταχείριση των εργαζομένων ως "σκουπίδια", την επιβάρυνση της υγείας τους, τους χαμηλούς μισθούς, τη μείωση δικαιωμάτων, κ.λπ. Σημαίνουν αυξημένα δημοτικά τέλη στις λαϊκές οικογένειες για την καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων, σημαίνουν συνολικά βάρη στο λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ