Παρασκευή 30 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Αγνωστο πότε -και αν- θα γίνουν εκλογές

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.--

«Θα έχουμε σίγουρα εκλογές... αλλά θα πάρει κάποιο χρόνο. Αν με ρωτήσετε πόσο χρόνο, είναι δύσκολο να απαντήσω», δήλωσε χτες ο αναπληρωτής επικεφαλής του ταϊλανδέζικου στρατού Τσατσαλέρμ Τσαλερμσουκχ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που οργάνωσαν οι πραξικοπηματίες στην Ταϊλάνδη για ξένους ανταποκριτές, σε μια προσπάθεια - φαίνεται - να εκτονώσουν την κριτική που δέχονται από διάφορες κυβερνήσεις.

«Δεν έχουμε τη φιλοδοξία να προσκολληθούμε στην εξουσία, έχουμε ήδη αρκετά καθήκοντα να φέρουμε εις πέρας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της χούντας, ενώ, αναφερόμενος στις καθημερινές πια διαμαρτυρίες που γίνονται στους δρόμους της Μπανγκόκ ενάντια στο πραξικόπημα, σημείωσε: «Σήμερα γίνονται ακόμα διαδηλώσεις. Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν αναταραχή. Ετσι είναι αδύνατο να διεξαχθούν εκλογές αυτήν τη στιγμή».

Από τη μέρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα (που διάφορα διεθνή ΜΜΕ του αποδίδουν το χαρακτηρισμό «ειρηνικό»), έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις πολιτικών, ακαδημαϊκών και «ακτιβιστών», με το επιχείρημα ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η δημόσια τάξη. Αλλωστε, ο τερματισμός των «πολύμηνων ταραχών» και των «απειλών που διέτρεχε η εθνική οικονομία» ήταν και ο βασικός λόγος, για τον οποίο οι στρατιωτικοί ανέτρεψαν - όπως εξηγούν - την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ