Παρασκευή 30 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Βαριές καταδίκες... με αναστολή

Ενοχοι κρίθηκαν έπειτα από επτά χρόνια οι 13 από τους 14 κατηγορουμένους για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, για μια σειρά κακουργημάτων όπως εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απιστία, φοροδιαφυγή κ.ά. Το δικαστήριο καταδίκασε με ποινές 25 χρόνων τους εκπροσώπους των εταιρειών και με 20 χρόνια τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών ταμείων. Ταυτόχρονα, ωστόσο, τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ αποφάνθηκε ότι η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι κατηγορίες αφορούν στο ομόλογο που είχε καταλήξει υπερτιμολογημένο σε ασφαλιστικά ταμεία την περίοδο 2004-2009.

Από την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία την οποία αντιμετώπιζε, απαλλάχθηκε μόνο ο πρώην ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης Ευγ. Παπαδόπουλος. Ενοχοι κρίθηκαν οι πρόεδροι και διοικητές των ταμείων, Π. Καραδήμα, Αγ. Σημαιοφορίδης, Π. Δεμέστιχας, Γ. Κονιδάρης και Κ. Χρηστίδης. Επίσης, τα στελέχη της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» Γ. Αποστολίδης, Θ. Πρινιωτάκης και ο Γ. Παπαμαρκάκης της εταιρείας ΝΑΜ. Ενοχοι κρίθηκαν και οι Χ. Αδαμόπουλος, Αβρ. Σαββίδης της JP Morgan, ο Ν. Μπούγος (HYPO) και οι λογιστές Δ. και Αγγελ. Λιάτης.

Επίσης, το δημόσιο απαίτησε από ορισμένους κατηγορούμενους χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, επικύρωσε σε ορισμένους κατασχέσεις και διέταξε δημεύσεις κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας. Στους καταδικασθέντες επιβλήθηκε επίσης στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ