Παρασκευή 30 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΟΡΙΑ
Σε ανοδική πορεία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Με ρυθμό πάνω από 1 δισ. ευρώ αυξάνονται τα κάθε είδους ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία, εξέλιξη που φανερώνει και τα διαχειριστικά ζόρια συγκυβέρνησης και φοροεισπρακτικού μηχανισμού να συγκεντρώσουν τους ασήκωτους φόρους και τα βαριά χαράτσια που επιβάλλονται στα λαϊκά στρώματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, αυτές που βεβαιώθηκαν στο 4μηνο Γενάρη με Απρίλη του 2014, έφτασαν σε 4,3 δισ. ευρώ από περίπου 3,6 δισ. στο τέλος Μάρτη.

Είναι απόλυτα βέβαιο, ότι η τάση διόγκωσης θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο μέσα στους επόμενους μήνες, ενόψει και της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων καθώς και του νέου ενιαίου φόρου πάνω στη λαϊκή κατοικία και τη μικρή περιουσία. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αναδιπλωθεί με ρύθμιση επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής για τα ληξιπρόθεσμα χρέη από τους 12 σε 48 μήνες ή και ακόμη περισσότερες ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των οφειλετών. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες ρυθμίσεις που είχαν δοθεί και στα προηγούμενα χρόνια, χωρίς ωστόσο να αποδώσουν τα ποσά και τους στόχους που υπολόγιζε το υπουργείο Οικονομικών.

Λήξη προθεσμίας για το Ε9

Σήμερα Παρασκευή 30/5 λήγει η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9). Υποχρεωμένοι να την υποβάλουν είναι όσοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του 2013, που ισχύουν και την 1η Γενάρη 2014. Επίσης όλοι όσοι έχουν ακίνητα που έχουν τακτοποιηθεί ή νομιμοποιηθεί ή ημιυπαίθριους χώρους, σε περίπτωση που δεν έχουν αναγραφεί σε προηγούμενες δηλώσεις Ε9. Με βάση τα στοιχεία των δηλώσεων Ε9 θα υπολογιστεί ο λεγόμενος ενιαίος φόρος ακινήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ