Παρασκευή 30 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΑΡ
Πέρασμα από πυκνοκατοικημένη περιοχή με κινδύνους

Τη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας από εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου TAP, προκειμένου να καθοριστεί με κοινή απόφαση η νέα θέση όπου θα τοποθετηθεί ο σταθμός συμπίεσης, ανακοίνωσε χτες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, επιχειρώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων του Νομού Σερρών.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, ο σταθμός συμπίεσης προβλέπεται να γίνει πολύ κοντά στις Σέρρες, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Κωσταντινάτο - Κρίνος - Νεοχώρι - Νέο Σκοπό και Βαλτοτόπι και οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν καθώς θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κίνδυνο πιθανού ατυχήματος.

Και οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τα προβλήματα που θα προκαλέσει η διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP καθώς θα καταστραφούν παραγωγικά χιλιάδες στρέμματα από τις πιο εύφορες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Επιπλέον, ο αγωγός διέρχεται και τέμνει πληθώρα κεντρικών και δευτερευόντων αρδευτικών δικτύων και διωρύγων, αλλά και αποστραγγιστικών τάφρων και στραγγιστικών δικτύων.

Στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του διευθυντή της κοινοπραξίας TAP ΑΕ για την Ελλάδα και άλλων εκπροσώπων της, τόσο ο περιφερειάρχης, Α. Τζιτζικώστας, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γ. Μωυσιάδης, δήλωσαν τη στήριξή τους στη δημιουργία του αγωγού εκφράζοντας έτσι τη συμφωνία τους στους σχεδιασμούς για μετατροπή της περιοχής σε κόμβο μεταφοράς Ενέργειας.

Μάλιστα, ο Γ. Μωυσιάδης έσπευσε να καθησυχάσει ότι «δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας της υγείας των κατοίκων των Σερρών», ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις των αγροτών για την καταστροφή παραγωγικής γης, είπε πως «το μόνο θέμα που εγείρεται είναι οικονομικό και το οποίο μπορεί να διευθετηθεί μέσω διαπραγμάτευσης μεταξύ των ιδιοκτητών των γεωργικών εκτάσεων από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός και της κοινοπραξίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ