Παρασκευή 30 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΜΠΧΑΖΙΑ
Συγκεχυμένες πληροφορίες για πραξικόπημα

ΣΟΧΟΥΜΙ.--

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σημειώθηκαν την Τρίτη στην Αμπχαζία, περιοχή της Γεωργίας που ανεξαρτητοποιήθηκε το 2008, όπου από την κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει γίνει απόπειρα πραξικοπήματος. Ωστόσο η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη. Οι διαδηλωτές φέρονται να κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια διαμαρτυρόμενοι εναντίον του πρόεδρου Αλεξάντερ Ανκβαμπ της αυτόνομης περιοχής, τον οποίο κατηγορούν για διαφθορά και κακοδιοίκηση.

Ο Ραούλ Χαζίμα, ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε ηττηθεί στις εκλογές του 2011, δήλωσε ότι ο Ανκβαμπ δέχτηκε να διαλύσει το υπουργικό του συμβούλιο. Ομως, οι διαδηλωτές επιμένουν να παραιτηθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος. Η Αμπχαζία αποσχίστηκε από τη Γεωργία στον πόλεμο που έγινε την περίοδο 1992-1993 μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Ανακήρυξε την ανεξαρτησία της το 2008 μετά από έναν πόλεμο πέντε ημερών ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γεωργία. Η Ρωσία είναι μεταξύ των λίγων κρατών που έχουν αναγνωρίσει την Αμπχαζία ως ανεξάρτητο κράτος.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας έστειλε χθες δύο κορυφαίους συμβούλους του Κρεμλίνου στην περιοχή. Ο Ανκβαμπ φέρεται να έχει φύγει από το προεδρικό μέγαρο αλλά βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία στην Αμπχαζία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ