Σάββατο 31 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Απολύονται 226, τοποθετούνται 2.670

Στην ανεργία βρίσκονται από χθες 226 δημοτικοί υπάλληλοι που απασχολούνταν στη Δημοτική Αστυνομία μετά τις Υπουργικές Αποφάσεις επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δήλωσή του για το θέμα τόνισε πως «με την υπογραφή των αποφάσεων ολοκληρώνεται η διαδικασία επανατοποθέτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών» και πως ενισχύονται σημαντικά η ΕΛ.ΑΣ., τα σωφρονιστικά καταστήματα, οι Υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, Υπηρεσίες Δίωξης του παρεμπορίου και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Δε δίστασε μάλιστα να πει πως «διαψεύδουμε στην πράξη όλους εκείνους που υποστήριζαν - για προφανείς μικροκομματικούς λόγους - ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα απολυθούν. Το αντίθετο συμβαίνει» και πως «από εδώ και στο εξής προχωράμε στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, πλήρως αποσυνδεδεμένου από ποσοτικούς στόχους, μείωση μισθού και ενδεχόμενη απόλυση».

Οι περίπου 3.000 υπάλληλοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και από αυτούς οι 2.670 επανατοποθετούνται σε διάφορες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 1.542 θα στελεχώσουν την Ελληνική Αστυνομία, 575 θα πάνε σε σωφρονιστικά καταστήματα, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων 141, στις Υπηρεσίες Μετανάστευσης 382 και στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης του παρεμπορίου 30. Η επανατοποθέτηση θα γίνει περίπου μετά από ένα μήνα καθώς πρέπει να εκδοθούν πρώτα οι οριστικοί πίνακες κατάταξης από το ΑΣΕΠ και αφού επεξεργαστούν από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν εντοπιστεί 156 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών ή προσελήφθησαν χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ