Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν το μνημόνιο Καμίνη - ΕΛ.ΑΣ.

Την αντίθεσή του στα σχέδια της δημοτικής αρχής να βάλει νέα εμπόδια στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου Αθήνας, με αφορμή το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Γ. Καμίνης με την ελληνική αστυνομία.

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Οπως η συγκυβέρνηση, έτσι και ο δήμαρχος Αθηναίων, πιστοί στις κατευθύνσεις του εμπορικού και τουριστικού κεφαλαίου, των μεγάλων εμπορικών, των αλυσίδων εστίασης και ξενοδοχείων, εντοπίζουν την αναδουλειά στις "αναταραχές" στο κέντρο της Αθήνας. Θέλουν λένε να υποδεχτούν τα εκατομμύρια των τουριστών ήσυχα και ειρηνικά.

Ο κος Καμίνης και η συγκυβέρνηση λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι για την αναδουλειά και τα λουκέτα φταίνε οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Τα λουκέτα στα μικρά καταστήματα προκαλούνται από τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος μας, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη και πρόστιμα του δήμου, την ώρα που παίρνουν σειρά μέτρων ενίσχυσης των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων.

Τα λουκέτα στα μικρά καταστήματα προκαλούνται από το γεγονός ότι από τους εργαζόμενους και μικροσυνταξιούχους, από τα λαϊκά στρώματα, έχουν αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους, μένοντας χωρίς αγοραστική δύναμη. Ολοι αυτοί, συνοδοιπόροι της ίδιας πολιτικής που καταστρέφει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, όταν μιλάνε για τόνωση της αγοράς, εννοούν τα πολυκαταστήματα, το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ