Πέμπτη 12 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Αγριο χαράτσωμα για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ

Συνάντηση με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Νέο δυσβάσταχτο χαράτσι καλούνται να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες στην επιχείρηση «Γαία Επιχειρείν», με κύριους μετόχους την Τράπεζα Πειραιώς, την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις Ενώσεις. Στη συγκεκριμένη επιχείρηση ανέθεσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ τη συμπλήρωση των δηλώσεων του ΟΣΔΕ και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων για την επταετία, στέλνοντας έτσι στα χέρια της Πειραιώς χιλιάδες «πελάτες», παρόλο που η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι δωρεάν, αφού πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οπως μάλιστα καταγγέλλει η Γραμματεία Βοιωτίας της ΠΑΣΥ,«δεν είναι μόνο ότι ο αγρότης καλείται να ξαναπληρώσει την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, αλλά εκβιάζεται να εξουσιοδοτεί την ιδιωτική επιχείρηση για να μπαίνει στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του και να αφαιρεί τα χρήματα των ενισχύσεων όταν χρωστάει στον ΕΛΓΑ, στην Εφορία ή σε δάνεια!».

Η ΠΑΣΥ απαιτεί να σταματήσουν οι διαδικασίες και οι αιτήσεις για το ΟΣΔΕ, να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους πλήρωσαν και τη διαδικασία να αναλάβει το υπουργείο με τον αντίστοιχο κρατικό φορέα που είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς καμιά επιβάρυνση για την τσέπη της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Επίσης, να σταματήσει ο ωμός εκβιασμός για την απόσπαση εξουσιοδότησης παρέμβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και αφαίρεσης των ενισχύσεων. Για το ίδιο θέμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο μεταξύ, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων ζήτησε χτες συνάντηση με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να του θέσει τον απαράδεκτο εκβιασμό των αγροτών και κτηνοτρόφων σχετικά με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Επίσης, για να θέσει το ζήτημα των μεταλλαγμένων και να εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην καλλιέργεια, πώληση, διακίνηση Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ