Πέμπτη 12 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
Συμφωνία για εκεχειρία και κυβέρνηση

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.--

Η νοτιοσουδανική κυβέρνηση και οι ένοπλοι στασιαστές του πρώην αντιπροέδρου Ρίεκ Μάτσαρ συμφώνησαν χτες στην έδρα της Αφρικανικής Ενωσης στην Αντίς Αμπέμπα σε συμφωνία εκεχειρίας και στο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης εντός των επόμενων 60 ημερών.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Α.Ε. και του περιφερειακού οργανισμού IGAD που μεσολάβησαν για τον τερματισμό των εμφύλιων συγκρούσεων στο Νότιο Σουδάν, η συμφωνία έκλεισε μετά από την προχτεσινή συνάντηση του Νοτιοσουδανού προέδρου Σάλβα Κιίρ και του πρώην αντιπροέδρου Ρίεκ Μάτσαρ στην Αντίς Αμπέμπα. Ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Χαϊλεμαριάμ Ντεσαλέγκ, αναφερόμενος στη συμφωνία, σημείωσε ότι όποιος την παραβιάσει θα υποστεί κυρώσεις.

Συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς αρκετές από την έναρξη των συγκρούσεων στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, που έχουν προκαλέσει στο Νότιο Σουδάν το θάνατο πολλών χιλιάδων αμάχων και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων άλλων από τις εστίες τους. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές συμφωνούν από κοινού στη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ