Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 23 ΤΟΥ ΜΑΗ

1924 Συνήλθε το 13ο Συνέδριο του Ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος (μπολσεβίκων). Το Συνέδριο καταδικάζει ομόφωνα τις θέσεις της τροτσκιστικής αντιπολίτευσης.

1966 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσει τη Βρετανία ο πρωθυπουργός Χάρολντ Ουίλσον, καθώς η απεργία των ναυτεργατών απειλεί τη βρετανική οικονομία με κατάρρευση.

1974 Σκηνές θρησκευτικού φανατισμού έξω από τα δικαστήρια. Δεκάδες οπαδοί του μητροπολίτη Φλώρινας Καντιώτη εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους σε δικαζόμενο ο οποίος κατά τη διάρκεια της προβολής του έργου «Jesus Christ Superstar» σε κεντρικό κινηματογράφο, εισέβαλε στην αίθουσα, κατέστρεψε την κόπια και επιχείρησε να σπάσει και τη μηχανή προβολής...

1979 Ο υποψήφιος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Καρλ Κάρστενς εκλέγεται Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Ο Κάρστενς υπήρξε μέλος του ναζιστικού κόμματος κατά τη διάρκεια του Β' Παγκoσμίου Πολέμου.

1984 Ο Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ εκλέγεται Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας.

1999 Το Βελιγράδι έχει μείνει χωρίς νερό και ρεύμα. Τα ΝΑΤΟικά μαχητικά κατέστρεψαν τμήμα του εργοστασίου ενέργειας και τμήμα του εργοστασίου διύλισης του νερού στην πόλη. Η Βρετανία υποστηρίζει την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων και ανακοινώνει την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων με 18.000 άνδρες. Στο μεταξύ, εκμεταλλευόμενη την εις βάρος της Γιουγκοσλαβίας κατάσταση, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας όχι μόνο διαθέτει τα αεροδρόμια της χώρας για τις ΝΑΤΟικές επιδρομές, αλλά συζητά να ζητήσει ως αντάλλαγμα την ανεξαρτητοποίηση της Βοϊβοντίνας. Μιας περιοχής της Σερβίας όπου ζει ουγγρική μειονότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ