Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τόπο στα νιάτα»!

Παραιτήθηκε χτες από τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, όπου εκλεγόταν, σχεδόν, τρεις δεκαετίες, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός

Μετά από διαδρομή 28 χρόνων αδιάλειπτης, σχεδόν, παρουσίας του στη διοίκηση της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), ο σύντροφος Νίκος Καραντηνός, παλαίμαχος δημοσιογράφος, που εκλέχτηκε και στη νέα διοίκηση της Ενωσης, υπέβαλε χτες την παραίτησή του «δίνοντας τόπο στα νιάτα». Παρέδωσε τη σκυτάλη στο συνάδελφό μας Παναγιώτη Ράμμο, ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» - με την οποία εκλέχτηκε σύμβουλος στις εκλογές ο Ν. Καραντηνός - και παίρνει τη θέση του στο ΔΣ.

Την απόφαση αποχώρησης από τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ - αλλά όχι και από τους αγώνες των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ, όπως σημειώνει ο ίδιος - ο Ν. Καραντηνός ανακοίνωσε, χτες, με επιστολή παραίτησης προς το ΔΣ της Ενωσης και στην οποία αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Στις αρχαιρεσίες που έγιναν πρόσφατα για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στην ΕΣΗΕΑ εκλέχτηκα Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας", στο οποίο μετείχα.

Σήμερα (χτες) υποβάλλω στο ΔΣ την παραίτησή μου από το αξίωμα του Συμβούλου και παρακαλώ να προβείτε στην αναπλήρωσή μου με συνυποψήφιό μου, όπως προβλέπει το Καταστατικό της Ενωσης.

Σταθερή μου πεποίθηση εξακολουθεί πάντα να είναι ότι οι νέοι συνάδελφοι πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν ενεργό συμμετοχή στα συνδικαλιστικά του σωματείου μας και, με δεδομένο αυτό, έκρινα ότι είναι καιρός ευθύνης και δράσης και άλλων ικανών συναδέλφων.

Συμπληρώνοντας σήμερα μια διαδρομή που κράτησε 28 χρόνια θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους με εξέλεξαν πολλές φορές στα αξιώματα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Είναι αυτονόητο ότι θα είμαι πάντοτε κοντά στην Ενωση, πάντοτε "παρών" στους αγώνες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Τέλος, εύχομαι στη νέα Διοίκηση επιτυχία στο δύσκολο έργο της, στον αγώνα για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις που πετύχαμε ύστερα από πολλούς αγώνες».

Η παραίτηση του σ. Ν. Καραντηνού, που με συνέπεια, αγωνιστικότητα και ανιδιοτέλεια, υπηρέτησε τα συμφέροντα του κλάδου, ασφαλώς προκαλεί συγκίνηση σε μας, όπως και ευρύτερα, πιστεύουμε, στους συναδέλφους που τον γνώριζαν ως μαχητικό υπερασπιστή των συμφερόντων τους και της αλήθειας, καθώς και της δημοκρατικής, αντικειμενικής ενημέρωσης των εργαζομένων. Αλλωστε, γι' αυτή του την προσφορά, οι δημοσιογράφοι τίμησαν επανειλημμένα - και στις τελευταίες εκλογές - με την ψήφο τους το Ν. Καραντηνό.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Καραντηνός είναι και παραμένει Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αρνούμαι την... τιμή» (2008-01-26 00:00:00.0)
Τιμητική εκδήλωση για τον Ν. Καραντηνό (2005-01-27 00:00:00.0)
«Να ξαναζωντανέψουμε το σωματείο μας» (2003-05-18 00:00:00.0)
Επαναληπτικές εκλογές στην ΕΣΗΕΑ (1999-03-11 00:00:00.0)
Αλλαγή διοίκησης για τα συμφέροντα των δημοσιογράφων (1999-03-02 00:00:00.0)
Σήμερα οι επαναληπτικές εκλογές στην ΕΣΗΕΑ (1997-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ