Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Συνεχίζεται η απεργία στους σιδηροδρόμους

Η κυβέρνηση ζητά να σταματήσει γιατί «τιμωρούνται οι επιβάτες»

ΠΑΡΙΣΙ.--

Αποφάσεις συνέχισης της απεργίας που ξεκίνησαν την Τετάρτη παίρνουν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους της Γαλλίας (SNFC), μέσα από γενικές συνελεύσεις που γίνονται σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο στις διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη μεταρρύθμιση που την επόμενη βδομάδα συζητά το γαλλικό Κοινοβούλιο και στο όνομα της «εξυγίανσης» στοχοποιεί δικαιώματα αλλά και θέσεις εργασίας.

Χτες, τόσο ο Πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, όσο και ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, κάλεσαν σε λήξη της απεργίας. Υπάρχει μία στιγμή που το κίνημα πρέπει να ξέρει να σταματά, δήλωσε ο πρώτος. Ηρθε ο καιρός η απεργία που τιμωρεί τους επιβάτες να σταματήσει και το ζητώ πολύ ήρεμα, με πολλή ειλικρίνεια και απευθυνόμενος στην ευθύνη του καθενός, σημείωσε ο δεύτερος.

Βεβαίως, και οι δυο τους, ως πολιτικοί εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, όχι μόνο αδιαφορούν για τους επιβάτες, αλλά στοχοποιούν και το λαϊκό δικαίωμα σε ασφαλή και φτηνή μετακίνηση, καθώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδιώκει να ανοίξει ακόμα πιο διάπλατα την πόρτα των σιδηροδρόμων για τους ιδιώτες, ώστε ο κλάδος να καταστεί πιο «ανταγωνιστικός».

Σε απεργία προχωρούν την Κυριακή και οι εργαζόμενοι της «Air France», αντιδρώντας στα εργοδοτικά σχέδια που, για να ανακάμψει η κερδοφορία της εταιρείας, ετοιμάζουν μεταξύ άλλων χιλιάδες απολύσεις. Τέλος, χτες, απεργία ξεκίνησαν και οι εργαζόμενοι στην ασφάλεια του Πύργου του Αϊφελ, αντιδρώντας στις εργολαβίες και ζητώντας αυξήσεις μισθών.

  • Στο μεταξύ, χτες, έγινε γνωστό ότι η ιαπωνική «Μιτσουμπίσι» εξέφρασε ενδιαφέρον να αποκτήσει κεφάλαια της «Αλστομ», με στόχο τη δημιουργία μιας εταιρείας στο πρότυπο της Ρενο - Νισσάν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ