Τρίτη 17 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτικούς

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 19 Ιούνη για τους βαθμολογητές του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των βαθμολογητών του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας ζητά η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Αντιπροσωπεία της πραγματοποιεί την Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Οι καθηγητές των ξενόγλωσσων ειδικοτήτων που πήραν μέρος στην προφορική εξέταση των μαθητών και στη βαθμολόγηση των γραπτών του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα για την εργασία τους στις εξεταστικές του Νοέμβρη του 2012 και του Μάη του 2013. Οι βαθμολογητές, αντιδρώντας, έχουν προχωρήσει σε αποχή από τη βαθμολόγηση της εξεταστικής περιόδου του Μάη 2014. Για το θέμα, το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται γραφειοκρατικού τύπου λάθη για την εξεταστική του Νοέμβρη του 2012 και αρνείται να προχωρήσει την ενταλματοποίηση των πληρωμών, ενώ δεν έχει αποφανθεί τι θα γίνει για το Μάιο του 2013.

«Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να λύσει άμεσα το ζήτημα κι όχι να πιέζει τους απλήρωτους βαθμολογητές να πάρουν μέρος και στην τρέχουσα εξεταστική περίοδο (Μάης 2014), δηλαδή να τους πιέζει να σταματήσουν τη διαμαρτυρία τους», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, απαιτώντας να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και να σταματήσουν οι πιέσεις προς τους βαθμολογητές. Καλεί όλους τους βαθμολογητές, τα σωματεία (ΕΛΜΕ, Συλλόγους, σωματεία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών) να πάρουν μέρος στη μεθαυριανή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ