Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Απορρίπτεται...

Πέντε σημαντικούς λόγους επικαλείται η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, που, μετά από πρόταση του ΔΣ, συζήτησε και τοποθετήθηκε, απορρίπτοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας (προστασία του πολίτη από αξιόποινες πράξεις εγκληματικών οργανώσεων).

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας, τονίζεται στο ομόφωνο ψήφισμά του, ως εκπρόσωπος του Σώματος που υπερασπίζεται τους διωκόμενους πολίτες και μάχεται για την ισότητα, τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, αντιτίθεται στην ψήφιση του νόμου αυτού. Εμβαθύνοντας στους λόγους απόρριψης του νομοσχεδίου, αποφάσισε τα εξής:

- Το υπάρχον νομικό καθεστώς είναι ικανό και επαρκές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και δε χρειάζεται νέα νομοθεσία, με συνέπειες τις παρενέργειες στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

- Δεν υπάρχει έλλειμμα νόμων για την ουσιαστική δίωξη, σύλληψη, πάταξη και τιμωρία των τρομοκρατών και των αδίστακτων και επικίνδυνων κακοποιών. Η προσοχή της πολιτείας πρέπει να επικεντρωθεί στον εκσυγχρονισμό, που γίνεται επικίνδυνος με τη χρήση των σύγχρονων μέσων (παρακολούθηση με κάμερες, κατάλυση απορρήτου επικοινωνίας κ.ά.).

- Ηδη, με το υπάρχον δικονομικό σύστημα, έχουμε περιπτώσεις πολιτών που τα δικαιώματά τους βάλλονται, κάμπτονται ή αλλοιώνονται κατά τη διαδικασία προσαγωγής ή ανάκρισης. Κατά μείζονα λόγο αυτά πλήττονται με τις διατάξεις που εισηγείται το υπό εκκόλαψη νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ