Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αγωνιστική η πρώτη απάντηση

«Πάρτε πίσω τον "τρομονόμο" - Η τρομοκρατία δε θα περάσει». Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες συνδικαλιστές, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και νέοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο ενάντια στον «τρομονόμο», στο κέντρο του Πειραιά. Η αγωνιστική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Πειραιά και είχε στόχο την έκφραση της αντίθεσης στον «τρομονόμο», στον κρατικό αυταρχισμό και την τρομοκρατία. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 μ.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Στην κεφαλή της είχε τοποθετηθεί το πανό της ΠΕΜΕΝ και του Σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» με το σύνθημα «Η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Οι διαδηλωτές διέσχισαν το κέντρο του Πειραιά καταλήγοντας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας διά μέσου των οδών Ομ. Σκυλίτση, Δ. Γούναρη, Β. Γεωργίου φωνάζοντας καθ' όλη τη διάρκεια συνθήματα: «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική με αγώνες ταξικούς θα ανατραπεί», «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στην εργοδοσία κάνετε τις πλάτες». Οι διαδηλωτές μοίραζαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς για το τι θα επιφέρει η ενδεχόμενη ψήφιση του «τρομονόμου», καλώντας τους ταυτόχρονα να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Ιορδάνης Ναζεντιάδης, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Λιμενεργατών, τόνισε τη σημασία που έχει η ενημέρωση του λαού σχετικά με το τι επιδιώκει η κυβέρνηση μέσω του «τρομονόμου» καθώς και τη σημασία της συσπείρωσής του μέσα στις επιτροπές που έχουν συσταθεί για την απόκρουση αυτών των επιδιώξεων. Ακόμη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πειραιά χαρακτήρισε τον «τρομονόμο» γέφυρα, από την οποία η κυβέρνηση θέλει να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ