Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Να μη γίνει καμία απόλυση

Συνεχίζουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να μην γίνει καμία απόλυση, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, οι οποίοι από χτες πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού, η οποία υιοθέτησε την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Κεντρικό Συμβούλιο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ καλούν σήμερα τους διοικητικούς υπαλλήλους να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στο υπουργείο Παιδείας στις 12 το μεσημέρι, με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων.

Χτες, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της απεργίας τους, πραγματοποίησαν από τις 7 το πρωί πολύωρη συγκέντρωση έξω από το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου. Κυριολεκτικά νέκρωσαν οι υπηρεσίες, καθώς η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μαζική. Λειτούργησαν μόνο δύο γραφεία, όπου κατατίθενται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τις θέσεις κινητικότητας που προκηρύχθηκαν. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, σήμερα το πρωί, έχουν νέα συγκέντρωση στο κτίριο διοίκησης. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πάτρας συνεχίζουν την απεργία - κατάληψη του ιδρύματος που έχουν ξεκινήσει από την αρχή της βδομάδας, το ΕΜΠ παραμένει κλειστό επ' αόριστον με απόφαση των εργαζομένων του, στη Θεσσαλία οι διοικητικοί συνεχίζουν με κυλιόμενες στάσεις εργασίας. Σήμερα, η πλειοψηφία των συλλόγων διοικητικού προσωπικού θα πραγματοποιήσουν νέες γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

Με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) ΑΕΙ επισημαίνει ότι «η εμφανιζόμενη διαμάχη μεταξύ των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τα ..."παζάρια" για το πόσοι εργαζόμενοι θα απολυθούν, οι "μάχες" για το αν θα ενταχθούν στην κινητικότητα 500 ή 600, στήθηκαν με σκοπό να αποπροσανατολίσουν πρώτα και κύρια τους ίδιους τους εργαζόμενους από το κεντρικό αίτημά τους: Να μην απολυθεί κανείς!

Κυβέρνηση και ΕΕ επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημοσίου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο και ειδικά στο νευραλγικό χώρο της Παιδείας. Αλλαγές εχθρικές στις λαϊκές ανάγκες και στα δικαιώματα των εργαζομένων, που υπηρετούν αποκλειστικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου».

Η ΔΗΠΑΚ καλεί τους συλλόγους ΔΕΠ και την ΠΟΣΔΕΠ να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στις απολύσεις. Καλεί σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις ενάντια στις απολύσεις και την «αξιολόγηση» που οργανώνουν τα Σωματεία Διοικητικών Υπαλλήλων. «Να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ