Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανασύνταξη και συμμαχία για να νικήσουμε

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουμπούρη στη χτεσινή συγκέντρωση

Ο Δήμος Κουμπούρης στο βήμα
Ο Δήμος Κουμπούρης στο βήμα
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι αντεργατικές τους πολιτικές δεν έχουν τέλος. Μέχρι τώρα πληρώσαμε στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που την γεννά. Δεν έχουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε ότι φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση σε όφελος του λαού δεν υπάρχει. Μόνο με τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος θα δοθούν λύσεις σε όφελος του λαού.

Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις δεν θα γίνουν βήμα στήριξης για να αλλάζει το σύστημα κυβερνητικούς διαχειριστές, όπως οι δυνάμεις του συστήματος επιθυμούν. Ξέρουμε ότι μπροστά μας δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια λαμόγια και κάποιους πολιτικούς ανίκανους διαχειριστές, αλλά ένα σύστημα άδικο, εκμεταλλευτικό, βάρβαρο, καταστρεπτικό. Ενα σύστημα που έφαγε τα ψωμιά του και μόνο καταστροφές μπορεί να φέρει. Ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι άτρωτο, ανίκητο. Οτι με τη δύναμη της οργανωμένης λαϊκής πάλης, μπορεί να γίνει ιστορικό παρελθόν.

Σε ό,τι απόμεινε μετά τις τερατώδεις περικοπές κατά 37% στις κύριες και μέχρι 60% στις επικουρικές συντάξεις, την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, το σφαγιασμό των αναπηρικών, των κοινωνικών παροχών, τα χαράτσια, την άγρια φορολογία, την παράδοση της Υγείας στους ιδιώτες, τα «κουρέματα», τη ληστεία των αποθεματικών, έρχονται τώρα να μας τσακίσουν με νέα μέτρα και περικοπές.

Ηδη από την 1η του Ιούλη έχουν αποφασίσει να περικόψουν κατά επιπλέον 5,2% τις επικουρικές συντάξεις. Κάθε τρίμηνο θα συγκεντρώνονται τα στοιχεία του επικουρικού ταμείου, κάθε εξάμηνο θα αξιολογούνται και κάθε χρόνο θα γίνονται νέες περικοπές. Ο στόχος είναι σταθερός, με βάση τις επιταγές της «Λευκής Βίβλου» για κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. Στη θέση τους θα δημιουργήσουν επαγγελματικά ταμεία. Δηλαδή ασφάλιση στον εργοδότη και άμα η επιχείρηση κλείσει ή έχει προβλήματα, ψάξε γύρευε.

Από την 1/1/2015 οι κύριες συντάξεις θα έχουν νέες περικοπές, αφού το κράτος θα εγγυάται μόνο 360 ευρώ και κάτω. Επίσης, θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα με το νέο υπολογισμό, που θα ισχύει για όσους θα βγαίνουν σε σύνταξη το νέο έτος. Μέχρι το 2017 θα καταργηθούν όλες οι δυνατότητες για «πρόωρη» συνταξιοδότηση, πριν δηλαδή τα 67 έτη. Από την 1/1/2021 τα παραπάνω όρια θα αλλάζουν προς τα πάνω με βάση το «προσδόκιμο ζωής», που για την ΕΕ υπολογίζεται στα 71 χρόνια.

Είμαστε εδώ και απαιτούμε: Καμιά περικοπή, τώρα αποκατάσταση, σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, δώρα, επιδόματα, κοινωνικές παροχές, φάρμακα, Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων και διατάξεων, μνημονίων, εφαρμοστικών διατάξεων και δανειακών συμβάσεων. Να δοθούν άμεσα φάρμακα χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα σε όλους τους ασφαλισμένους, ανέργους, ανασφάλιστους. Να αποδοθούν τα «κουρεμένα» και ό,τι έχει αφαιρεθεί από τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Είμαστε εδώ και θα μείνουμε και θα συνεχίσουμε τους αγώνες γιατί γνωρίζουμε καλά ότι ο πλούτος που παράγεται σήμερα με τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης φθάνει ώστε η εργατική - λαϊκή οικογένεια να ζήσει πολύ καλύτερα. Εμπόδιο σε αυτό αποτελεί το εκμεταλλευτικό σύστημα γιατί λεηλατεί όλο και πιο πολύ τον πλούτο που με το μόχθο μας παράγουμε. Θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά και θα δυναμώσουμε τους αγώνες μας, δίνοντας δύναμη και προοπτική στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος με την ενίσχυση της συμμαχίας του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμάκωση της πάλης ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τον νόμο για τα Εργασιακά (2021-07-27 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα και αύριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης (2021-04-06 00:00:00.0)
Σήμερα η παναττική συγκέντρωση στην Αθήνα (2020-10-08 00:00:00.0)
Κάλπικη αντιπαράθεση και για τα επικουρικά και επαγγελματικά ταμεία (2018-09-22 00:00:00.0)
Κράτος και εργοδοσία να πληρώσουν για τον ΕΔΟΕΑΠ (2017-11-01 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου για αγώνα με αιχμή την Ασφάλιση (2017-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ