Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Διεργασίες σε όλο το φάσμα

Καθώς εντείνονται οι συνολικότερες διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, στο ΠΑΣΟΚ, μπροστά και στο συνέδριό του που σχεδιάζεται για το φθινόπωρο, αναπτύσσεται και μια παραφιλολογία περί νέου προέδρου του κόμματος.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ερωτηθείς χτες για το αν θα είναι υποψήφιος, δεν το απέκλεισε. Αρκέστηκε μόνο να απαντήσει ότι «στο ΠΑΣΟΚ θέλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί για να πάμε σε ένα μαζικό συνέδριο. Ενα συνέδριο στο οποίο θα κληθούν όλοι, και αυτοί που είναι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ και αυτοί που σήμερα δεν είναι (...) Για μια πρόταση εξουσίας, για ένα ΠΑΣΟΚ που θα θελήσει να διεκδικήσει ξανά, με την αυτοδύναμη πρότασή του, την ηγεσία της χώρας».

Την ίδια ώρα, με τη Ντ. Μπακογιάννη συναντήθηκε χτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς η Ντ. Μπακογιάννη θα συμμετάσχει τη Δευτέρα στις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πιθανολογείται, ωστόσο, ότι οι δυο τους συζήτησαν και για τον αντικαταστάτη της Μ. Δαμανάκη στη θέση της επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν. Παλαιότερα είχαν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια περί μεταπήδησης στη θέση αυτή του Ευ. Βενιζέλου, αν δεν «περπατούσε» στις ευρωεκλογές το σχήμα ΠΑΣΟΚ - Ελιά. Ακολούθησαν άλλες φήμες περί ενδιαφέροντος της Ντ. Μπακογιάννη για μια τέτοια μετακίνηση, ενώ και η ίδια, σε ερωτήσεις που έχει δεχθεί σε συνεντεύξεις για αυτό το ενδεχόμενο, δεν το απέκλεισε.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι λίγα 24ωρα πριν από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, πριν από δύο σχεδόν βδομάδες, η Ντ. Μπακογιάννη είχε συναντήσει και τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, χωρίς ωστόσο να γίνει επισήμως γνωστό το αντικείμενο της συνάντησης.

Τέλος, εγκρίθηκε από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα η πρόταση του προέδρου του Ν. Νικολόπουλου (πρώην βουλευτής και υφυπουργός της ΝΔ) για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Στην εισήγησή του, ο Νικολόπουλος τόνισε ότι «ο κατακερματισμός των κεντροδεξιών αντιμνημονιακών δυνάμεων αλλοιώνει τη βούληση της κοινωνίας, υπηρετώντας εκ της πλαγίου τον μνημονιακό κυβερνητικό συνασπισμό». Πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να δημιουργηθεί «ο κεντροδεξιός ΣΥΡΙΖΑ». Αναφερόμενος δε, στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι οι κόκκινες γραμμές του κόμματός του εδράζονται στο τρίπτυχο «Πατρίδα - Θρησκεία - Οικογένεια», το οποίο «θα αποτελεί την οδηγό παράσταση». Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι πρέπει να είναι κεντροδεξιός και να εκλεγεί από νέα Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ