Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Afaza παρουσιάζει τη δουλειά του σε εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Το cd που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Επ' ώμου/Κώδικας 333» παρουσιάζει το επόμενο διάστημα ο χιπ χοπ καλλιτέχνης Afaza, μέσα από τις συναυλίες και δραστηριότητες ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, τις οποίες διοργανώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

«Ιούνιος 2014...

Διαλέξαμε να παρουσιάσουμε αυτόν τον δίσκο στα πλαίσια που του άρμοζε... Σε αντιφασιστικές συναυλίες με ταξικό χαρακτήρα και σε επιλεγμένους συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα... Αποφασίσαμε να γυρίσουμε την χώρα με εφόδια μας τον ταξικά προσανατολισμένο λόγο, την πίστη στην τέχνη και τις ρίζες αυτής της μουσικής... Για οτιδήποτε άλλο, τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις μπορούν να καλύψουν τα πάντα...» Με αυτά τα λόγια, ο καλλιτέχνης δίνει ραντεβού στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ τις επόμενες μέρες σε Περιστέρι, Ιλιον, Λάρισα, Χαϊδάρι, Αργυρούπολη, Μπραχάμι, Ν. Σμύρνη.

Πρόκειται για ένα δίσκο του Afaza, που έχει δώσει δείγματα γραφής στο παρελθόν και εδώ δίνει την ψυχή του, στην πιο ολοκληρωμένη του δουλειά, με 14 τραγούδια. Με στίχους «μιας γενιάς που υποφέρει αλλά παλεύει, σε κόντρα των καιρών συνεχίζει να κάνει όνειρα, μιλώντας ανοιχτά για κομμουνισμό, όχι για να υπερασπιστεί άκριτα το παρελθόν, αλλά για αυτό που ήταν η πεμπτουσία του και εξακολουθεί να είναι: ένας καλύτερος κόσμος βασισμένος, πάνω στην αρχή της κοινοκτημοσύνης, με δικαιοσύνη, ελευθερία, μα πάνω απ' όλα ισότητα. Ενας κόσμος που σφυρηλατείται και χτίζεται όπως ακριβώς η ταξική συνείδηση, μέσα από αγώνες, αλήθειες, διάβασμα και γνώση για την κατανόηση της παρούσας κατάστασης και του συστήματος που την καθορίζει»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ