Τρίτη 24 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Επιτροπή αγώνα για τον καταρροϊκό πυρετό

Συγκροτήθηκε σε παμπελοποννησιακή σύσκεψη που έγινε στις 18 Ιούνη με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ

Ψήφισμα με συγκεκριμένα αιτήματα για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού στην Πελοπόννησο ενέκριναν κτηνοτρόφοι από την Πελοπόννησο που συγκεντρώθηκαν στις 18 Ιούνη στην Τρίπολη, μετά από πρόσκληση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ). Συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων Πελοποννήσου για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού και για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

Μεταξύ άλλων, σε ψήφισμά τους καταγγέλλουν τις εγκληματικές ευθύνες της Περιφέρειας και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, γιατί ενώ γνώριζαν για το σοβαρό πρόβλημα, δεν έκαναν ό,τι έπρεπε για ν' αντιμετωπιστεί. Αναφέρουν επίσης ότι το ψήφισμά τους μπήκε για ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 20/6 και απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ενδεικτικό του ότι οι κτηνοτρόφοι «δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα καλό από κυβέρνηση - ΕΕ και Περιφέρεια, καθώς αυτοί νοιάζονται για το πώς πιο γρήγορα θα ξεκληριστεί η ποιμενική κτηνοτροφία, πώς θα κερδοσκοπήσουν ιδιώτες στο κακό που μας βρήκε με τον καταρροϊκό πυρετό».

Η Παμπελοποννησιακή Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν οι κτηνοτρόφοι διεκδικεί τα εξής άμεσα μέτρα: Να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού. Τώρα να πάνε οι κτηνίατροι στα κοπάδια, να δοθούν εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά στους κτηνοτρόφους για να ψεκάσουν, να δοθούν ζωοτροφές. Να αποζημιωθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι και για τα πρόβατα που ψοφούν σαν παραγωγικές μονάδες και για το χαμένο εισόδημα (από το γάλα, τα προβλήματα στην αναπαραγωγή κλπ).

Καταλήγοντας, οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν: «Παίρνουμε την υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια. Ερχόμαστε τώρα σε επαφή με την Επιτροπή Αγώνα για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού στην Πελοπόννησο και για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ