Τρίτη 24 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα ακόμα βάρβαρο νομοσχέδιο

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος «περνάει» η κυβέρνηση από τα θερινά τμήματα της Βουλής το αντιλαϊκό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση - Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, μιλώντας χτες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου έγινε και η ανακοίνωση για την αιφνιδιαστική κατάθεση του νομοσχεδίου ανέφερε:

«Γνωρίζετε ότι διαφωνήσαμε στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη διαδικασία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Διαφωνήσαμε από την άποψη ότι δεν μπορεί κάτω από τέτοιες διαδικασίες να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Το νομοσχέδιο εκεί ουσιαστικά υποτάσσει το χωροταξικό σχεδιασμό στις άμεσες ανάγκες εξυπηρέτησης του κεφαλαίου και μάλιστα το φέρνετε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή, αύριο το πρωί (σ.σ. σήμερα) η συζήτηση και την Τετάρτη το πρωί η εισαγωγή στην Ολομέλεια. Πρόκειται για μια απαράδεκτη και άθλια μεθόδευση. Εμείς ως ΚΚΕ διαφωνούμε, καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία και ζητάμε από την κυβέρνηση να τηρήσει, τουλάχιστον, αυτά που ως αστοί λέτε ότι υποστηρίζετε, δηλαδή, το αστικό κοινοβούλιο και τις διαδικασίες του».

Η διαδικασία του κατεπείγοντος προκάλεσε αντιδράσεις και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπως ήταν αυτές του Ν. Κακλαμάνη.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης ανέφερε ότι «η οποιαδήποτε επιλογή γίνεται για τις συντμήσεις χρόνων και για τις διαδικασίες, προκύπτει από μια εξωτερική αιτία, που είναι ότι την 1η Ιούλη θα πρέπει τα νομοσχέδια αυτά να έχουν υιοθετηθεί από το εθνικό κοινοβούλιο», για να γίνει η εκταμίευση της δόσης από την ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ