Τρίτη 24 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντιλαϊκό σχέδιο η μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο

Νέο ζεστό χρήμα ύψους 93.131.947,02 ευρώ προσφέρει η κυβέρνηση στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, όπως φαίνεται από το αντιλαϊκό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Κύρωση αποφάσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων ν.3908/2011 και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε χτες από τα κόμματα της συγκυβέρνησης επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Το νομοσχέδιο είναι προσαρμοσμένο στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αφορούν την «ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης» και την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και οι εταιρείες που αναλαμβάνουν το έργο εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο για την κατασκευή 6 αιολικών πάρκων. Στις εταιρείες αυτές παρέχονται φοροαπαλλαγές ύψους 28.131.947,02 και άλλα 65.000.000 επιχορηγήσεις!

Τα υπόλοιπα τρία άρθρα αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, τους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου όπως είναι ο ΤΑΠ, αλλά και την αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα.

Εμπλέκουν την Ελλάδα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι πρόκειται για ένα ακόμα νομοσχέδιο που παρέχει γη και ύδωρ στους κεφαλαιοκράτες «Αλήθεια -είπε- οι της κυβέρνησης και οι άλλοι απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος, ποιος σας είπε ότι ο καπιταλιστής ενδιαφέρεται να κάνει επενδύσεις για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας; Για να κερδίσει κάνει τις επενδύσεις. Αν δεν κερδίσει δεν κάνει. Και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να συμπιέσει το λεγόμενο εργασιακό κόστος, όπως το ονομάζετε εσείς. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο και τα μέτρα που λήφθηκαν στη διάρκεια καπιταλιστικής κρίσης για μειώσεις μισθών, για ξεχαρβάλωμα εργασιακών δικαιωμάτων είναι για να διαμορφωθεί ένας εργαζόμενος χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συλλογικά δικαιώματα, πολύ φτηνή εργατική δύναμη, αναλώσιμος για τους κεφαλαιοκράτες, γιατί μόνο κάτω από αυτή την προϋπόθεση θα επανεκκινήσει η καπιταλιστική οικονομία και ανάκαμψη, είτε είναι το σχέδιο της κυβέρνησης, είτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Εκανε σαφές ότι: «Διαφωνούμε με το στόχο της αστικής τάξης για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη που εμπλέκει όλο και περισσότερο την Ελλάδα στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, δημιουργώντας προϋποθέσεις εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ