Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΔΜΗΕ
«Τρέχουν» για την πώληση του ηλεκτρικού δικτύου

Λίγες μέρες πριν την κατάθεση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», η κυβέρνηση εντείνει τις ενέργειές της στην κατεύθυνση «απελευθέρωσης» της εγχώριας αγοράς ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό χτες, το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε τη λίστα των υποψήφιων επενδυτών που «πληρούν τους όρους για να συνεχίσουν στο διαγωνισμό για την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας). Συγκεκριμένα τα τέσσερα εταιρικά σχήματα που συνεχίζουν στη Β' φάση του διαγωνισμού για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών είναι: Η Σύμπραξη εταιρειών «Elia System Operator S.A. & IFM Investors Pty Ltd» (η βελγική εταιρεία διαχείρισης δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και επενδυτικό συνταξιοδοτικό ταμείο Αυστραλίας), η «Public Sector Pension Investment Board» (το καναδέζικο συνταξιοδοτικό επενδυτικό ταμείο, που έχει εμπλακεί και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθήνας), η κινεζική «State Grid International Development Limited» και η ιταλική «TERNA - Rete Elettrica Nazionale Societa per Azioni».

Απορρίφτηκε από την πρώτη φάση του διαγωνισμού η ινδική «India Power Corp», καθώς δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ μετά από την ολοκλήρωση της πώλησης του 66% των μετοχών, το Δημόσιο θα αγοράσει το υπόλοιπο 34% στην τιμή που θα διαμορφωθεί από το διαγωνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ