Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Εκρηξη βόμβας σε ξενοδοχείο της Βηρυτού

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Εντονη ανησυχία προκαλεί στις Αρχές του Λιβάνου η συχνότητα των βομβιστικών επιθέσεων που σημειώνονται κυρίως στην πρωτεύουσα, Βηρυτό, τις τελευταίες μέρες, οπότε ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας με στόχο την εξάρθρωση ομάδων ακραίων ισλαμιστών που σχετίζονται με τις συγκρούσεις σε Συρία και Ιράκ, ενώ η χώρα, εδώ και μερικούς μήνες, δέχεται άμεσα τις συνέπειες από τις δραματικές εξελίξεις σε περιφερειακό επίπεδο.

Χτες, σημειώθηκε η τρίτη (από την περασμένη Παρασκευή) βομβιστική επίθεση στο ξενοδοχείο Duroy στο κέντρο της Βηρυτού, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου, που δεν ήταν άλλος από έναν αυτόχειρα βομβιστή που πυροδότησε τα εκρηκτικά τη στιγμή που αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του.

Η έκρηξη προκάλεσε, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, πυρκαγιά και σύννεφα μαύρα καπνού, ενώ ο χώρος γύρω από το ξενοδοχείο αποκλείστηκε σύντομα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη της επίθεσης, που σημειωτέον εκδηλώνεται ένα 24ωρο μετά από τις απειλές εκπρόσωπου της ακραίας ισλαμικής οργάνωσης «Ταξιαρχίες Αμπντάλα Αζάμ» πως θα εντείνει τις επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας και της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ