Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Ελλάδα στους «16» με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα

Κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι της μέχρι τώρα στο Μουντιάλ, η Εθνική Ελλάδας πήρε τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού με 2 - 1 στην 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου και παράλληλα το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού, για πρώτη φορά στην ιστορία της στο θεσμό μέχρι σήμερα. Εκεί θα αντιμετωπίσει την ομάδα - έκπληξη του 4ου ομίλου Κόστα Ρίκα, που πήρε την πρώτη θέση, σε αγώνα που θα γίνει την Κυριακή 29 Ιούνη στις 23.00.

Παράλληλα, για να φτάσει στην πρόκριση, την Ελλάδα βόλεψε (αποφεύγοντας τις ισοβαθμίες) και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, όπου η εντυπωσιακή Κολομβία, αν και αγωνιζόμενη με αλλαγές στη σύνθεσή της, επικράτησε με... περίπατο των Ιαπώνων νικώντας με 4 - 1.

Η ελληνική ομάδα, με αλλαγές στη σύνθεσή της σε σχέση με το βασικό σχήμα των προηγούμενων εμφανίσεών της (Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος εξαρχής), αλλά και αυτές που αναγκάστηκε να κάνει λόγω τραυματισμών (Σάμαρης, Γλύκος στη θέση των Κονέ, Καρνέζη που τραυματίστηκαν), παρουσίασε ένα μεταμορφωμένο προς το καλύτερο πρόσωπο με καλύτερη κίνηση της μπάλας, άψογη ανάπτυξη παιχνιδιού κυρίως από τα πλάγια (με τους Χριστοδουλόπουλο, Χολέμπας και Τοροσίδη) και καλή αμυντική λειτουργία. Παράλληλα οι διεθνείς παίκτες είχαν και τη συγκέντρωση, αλλά και το πάθος που απαιτούσαν οι περιστάσεις του αγώνα.

Η νίκη για την Ελλάδα ήρθε χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Σαμαρά στις καθυστερήσεις, το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Σίο. Πριν από αυτό, είχε προηγηθεί το γκολ του Σάμαρη λίγο πριν το ημίχρονο (42`), καθώς και τρία δοκάρια για τη «γαλανόλευκη» με τους Χολέμπας (32`), Καραγκούνη (68`), Τοροσίδη (80`), σε έναν αγώνα που γενικά η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη των αντιπάλων της στο μεγαλύτερο διάστημα. Η Ακτή πίεσε στο τελευταίο τέταρτο, ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, ωστόσο πέρα από το γκολ του Μπονί στο 74` και μια - δυο ευκαιρίες δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, με τα δύο βασικά της ατού Ντρογμπά, Γιάγια Τουρέ να είναι εγκλωβισμένα στα ελληνικά μαρκαρίσματα.

Το πέναλτι - γκολ επί της Ακτής Ελεφαντοστού ήταν αυτό που έστειλε την Ελλάδα στο β` γύρο του Μουντιάλ
Το πέναλτι - γκολ επί της Ακτής Ελεφαντοστού ήταν αυτό που έστειλε την Ελλάδα στο β` γύρο του Μουντιάλ
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Μποκά, Κολό Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61' Μπονί), Ζερβίνιο (83' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Οριέ, Γιάγια Τουρέ, Σερεΐ, Μπαμπά.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Κολομβία 9, ΕΛΛΑΔΑ 4, Ακτή Ελεφαντοστού 3, Ιαπωνία 1.
  • Για επιτυχία της στρατηγικής και των πλάνων που εφάρμοσε η Ελλάδα στο παιχνίδι έκανε λόγο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος μετά από την επιτυχία και επισήμανε ότι και κόντρα στην Κόστα Ρίκα η ομάδα θα τα δώσει όλα για την πρόκριση.
  • Σοβαρότερος της αρχικής εκτίμησης αποδείχτηκε ο τραυματισμός του Κονέ, που πλέον χάνει τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα, αλλά και όποια συνέχεια της Εθνικής.
  • Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την πρόκριση της Εθνικής απέστειλαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ανδριανός, η ΕΠΟ, η Super League, ομάδες της πρώτης κατηγορίας κ.ά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς εκπλήξεις οι κλήσεις Σκίμπε (2016-09-28 00:00:00.0)
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (2014-06-07 00:00:00.0)
Βραζιλία... μέσω Βουκουρεστίου (2013-11-20 00:00:00.0)
Οι κλήσεις του Σάντος (2013-10-05 00:00:00.0)
Νέο πρόσωπο ο Φυτανίδης (2013-02-02 00:00:00.0)
Νέο πρόσωπο ο Φυτανίδης (2013-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ