Παρασκευή 27 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τροπολογία για φάρμακα στους ανασφάλιστους

Ψηφίστηκε χτες από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την «παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης σε ασφαλισμένους που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και δεν δικαιούνται υπηρεσιών φαρμακευτικής περίθαλψης από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης». Τα κριτήρια θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση, ενώ, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πρόκειται για δαπάνη που ανέρχεται στα 340 εκ. ευρώ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε από το βήμα της Βουλής ότι: «Εμείς, βεβαίως, δε θα εμποδίσουμε με την ψήφο μας να περάσει αυτή η ρύθμιση, όμως δε θα την ψηφίσουμε. Θα ψηφίσουμε "παρών". Διότι βεβαίως δεν αποσαφηνίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης κάποιου ανασφάλιστου σ' αυτήν τη διαδικασία. Αυτές θα καθοριστούν με υπουργικές αποφάσεις, άρα μπορεί να μειωθούν και το εύρος και οι προϋποθέσεις.

Μάλιστα, υπάρχουν δημοσιεύματα που λένε ότι για να έχουν τη φαρμακευτική περίθαλψη, πρέπει να έχουν και συμμετοχή. Βεβαίως, εμείς ουσιαστικά δεν μιλάμε μόνο γι' αυτούς που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, αλλά μιλάμε για το σύνολο όσων δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μάλιστα λέμε ότι πρέπει να λάβουν πλήρη και χωρίς διαβαθμίσεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όχι μόνο φαρμακευτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ