Παρασκευή 27 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Προκρίθηκαν Γερμανία, ΗΠΑ

Η Γερμανία και η ΗΠΑ σφράγισαν χτες τις δυο θέσεις πρόκρισης από τον 7ο όμιλο, μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής, αφήνοντας εκτός τους Πορτογάλους, που πλήρωσαν τη βαριά ήττα από τους Γερμανούς και την Γκάνα. Στα χτεσινά παιχνίδια, η Γερμανία στο ντέρμπι των δυο πρωτοπόρων επικράτησε των ΗΠΑ με το γκολ του Μίλερ στο 55', ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα βρήκε κερδισμένους και τους δυο. Κι αυτό γιατί, παρά τη νίκη την ίδια ώρα των Πορτογάλων επί της Γκάνας με 2-1 (Μπόι αυτ. 31', Ρονάλντο 80' - Ασαμόα 57'), εντούτοις οι Αμερικανοί είχαν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με τους Ιβηρες, λόγω καλύτερης διαφοράς στο συνολικό απολογισμό (4-4 οι ΗΠΑ, 4-7 οι Πορτογάλοι).

Τελευταία έμεινε η Γκάνα, που εξαιτίας των σοβαρών εξωαγωνιστικών προβλημάτων που προέκυψαν το τελευταίο 24ωρο, φάνηκε εμφανώς επηρεασμένη, ωστόσο προσπάθησε να παλέψει μέχρι τέλους για τις όποιες ελπίδες είχε (ιδιαίτερα μετά την ήττα των ΗΠΑ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γερμανία 7, ΗΠΑ 4, Πορτογαλία 4, Γκάνα 1.

Εκτός εθνικής Μπόατενγκ, Μουντάρι

Σημειώνεται πως λίγες ώρες πριν το παιχνίδι, η Ομοσπονδία της Γκάνας ανακοίνωσε τον ισόβιο αποκλεισμό από την εθνική των Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ και Σάλεϊ Μουντάρι, που αποβλήθηκαν διά παντός από την εθνική ομάδα, μετά από επεισόδια που δημιούργησαν. Η ομοσπονδία επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Μουντάρι να χτυπάει το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, Μόουζες Αρμα, και τον Μπόατενγκ να επιτίθεται φραστικά στον προπονητή Κουέσι Απια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ