Τρίτη 1 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΕΛΛΑΔΑ 5-3 πέν. (κ.α. 1-1)
Αξιοπρεπές «αντίο» για την Εθνική

Με ψηλά το κεφάλι η Εθνική ανδρών είπε «αντίο» στο φετινό Μουντιάλ της Βραζιλίας χάνοντας από την Κόστα Ρίκα με 5-3 στα πέναλτι (1-1 κ.α.) στο παιχνίδι για τη φάση των 16 της διοργάνωσης. Μάλιστα, το αποτέλεσμα του αγώνα αφήνει γλυκόπικρη γεύση καθώς, σύμφωνα με τα όσα έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου, η Ελλάδα θα μπορούσε κάλλιστα να τα έχει πάει καλύτερα και να είναι αυτή που θα έπαιρνε το εισιτήριο για τους προημιτελικούς. Ακόμα και έτσι πάντως εκείνο που μένει από την περιπέτεια της Βραζιλίας για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι η επιτυχία του να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στο β' γύρο της διοργάνωσης και μάλιστα από έναν ιδιαίτερα ρευστό όμιλο, όπως εξελίχθηκε ο 3ος. Σημειώνεται επίσης πως αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας που αγώνας της έφθασε στα πέναλτι.

Κόντρα στην Κόστα Ρίκα η Ελλάδα στο α' μέρος πήγε τον αγώνα εκεί που ήθελε και παρά το γεγονός ότι έδωσε χώρο στους αντιπάλους της εντούτοις δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα αμυντικά. Στο β' μέρος όμως το (μάλλον τυχερό) γκολ του Ρουίς στο 51' έπειτα από ελληνική αδράνεια στην άμυνα άλλαξε τις ισορροπίες. Η Εθνική αν και δεν κινδύνεψε αμυντικά έχασε την αυτοσυγκέντρωση, είχε άγχος ενώ τα ρίσκα του Σάντος να φορτώσει την επιθετική γραμμή αποδυνάμωσαν το χώρο του κέντρου. Η αποβολή του Ντουάρτε (68') αναπτέρωσε τις ελπίδες των Ελλήνων που πίεσαν περισσότερο ισοφαρίζοντας τελικά στις καθυστερήσεις με τον Παπασταθόπουλο. Στην παράταση με ανεβασμένη ψυχολογία η Ελλάδα κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος και έχασε ευκαιρίες, με πιο σημαντικές αυτές με τους Γκέκα (93'), Κατσουράνη (100'), Χριστοδουλόπουλο (113', σε αντεπίθεση 5 Ελλήνων παικτών με 2 Κοσταρικανούς) και Μήτρογλου (121').

Στη διαδικασία των πέναλτι καθοριστικό για την Ελλάδα ήταν το χτύπημα του Γκέκα που απέκρουσε ο Νάβας και χάρισε την πρόκριση στην Κόστα Ρίκα, οι παίκτες της οποίας ήταν απόλυτα εύστοχοι. Για την Ελλάδα σκόραραν στη διαδικασία οι Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος, Χολέμπας και για τους νικητές οι Μπόρχες, Ρουίς, Γκονζάλες, Κάμπελ, Ουμάνια.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ντίας, Γκαμπόα (77' Ακόστα), Γκονζάλες, Ντουάρτε, Ουμάνια, Μπόρχες, Τεχέδα (66' Κουμπέρο), Μπολάνιος (83' Μπρένες), Ρουίς, Κάμπελ.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (78' Κατσουράνης), Καραγκούνης, Σάμαρης (58' Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (69' Γκέκας), Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

  • Λόγω έντασης που προκλήθηκε μετά τη λήξη της παράτασης ο Φερνάντο Σάντος αποβλήθηκε πριν τη διαδικασία των πέναλτι.
  • Σήμερα το απόγευμα αναμένεται η επιστροφή της αποστολής χωρίς όμως τον πρώην (πλέον) ομοσπονδιακό τεχνικό, Φερνάντο Σάντος, που βρίσκεται ήδη στην Πορτογαλία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ