Τρίτη 1 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ
«Σταδιακή ανάκαμψη» με διόγκωση της μακροχρόνιας ανεργίας

«Μεγάλες αποκλίσεις στα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των κρατών - μελών» διαπιστώνει η Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία η όποια «αύξηση της απασχόλησης οφείλεται κυρίως στην προσωρινή και τη μερική απασχόληση». Τα παραπάνω αναφέρονται στην τριμηνιαία επισκόπηση για την «απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση» στην ΕΕ, που δημοσιοποιήθηκε χτες.

Σημειώνουν ότι οι «μετακινούμενοι εργαζόμενοι» (όπως ονομάζουν την οικονομική μετανάστευση στην ΕΕ) που προέρχονται από τις χώρες του Νότου αποτελούν πλέον το 18% των συνολικών ροών των μετακινουμένων στο εσωτερικό της ΕΕ, σε σύγκριση με το 11% πριν από το 2008, όταν εκδηλώθηκε η καπιταλιστική κρίση. Ως βασική πηγή της εργατικής μετανάστευσης παραμένουν τα κράτη - μέλη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με 58% της συνολικής «μετακίνησης». Αντίστροφα, ως βασικοί αποδέκτες του φτηνού εργατικού δυναμικού αναφέρονται οι επιχειρήσεις στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, «η αγορά εργασίας της ΕΕ ανακάμπτει σταδιακά». Ταυτόχρονα, διαπιστώνουν ότι η μακροχρόνια ανεργία εξακολουθεί να διογκώνεται, ενώ η κατάσταση των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα δεν έχει βελτιωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ