Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αγωνιστικός αναβρασμός για την επιτυχία των κινητοποιήσεων

Σε στήσιμο Επιτροπών Αγώνα παντού καλεί η ΕΣΑΚ Υγειονομικών

Σε διαρκή κινητικότητα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για την επιτυχία των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα, για την ικανοποίηση των εργασιακών τους αιτημάτων, αλλά και για την προάσπιση της Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης από την επίθεση της κυβέρνησης.

Χτες, οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου, ζητώντας την άμεση καταβολή των υπερωριών που τους οφείλονται από το Γενάρη του 2001 μέχρι και σήμερα. Διαμαρτυρήθηκαν επίσης για το απαράδεκτο φαινόμενο των ράντζων που πλημμυρίζουν τους διαδρόμους του νοσοκομείου μετά από κάθε εφημερία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προχτεσινή εφημερία, από τους 325 συνολικά ασθενείς που μπήκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, οι 152 νοσηλεύτηκαν σε ράντζα. Επίσης, διαμαρτυρήθηκαν για τον αυταρχισμό της διοίκησης που εκδηλώνεται καθημερινά στο νοσοκομείο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ, Φ. Μήτσης, υποσχέθηκε για μια ακόμα φορά ότι θα φροντίσει για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Η προγραμματισμένη για χτες γενική συνέλευση των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 28.5.2001. Τη συμπαράσταση των εργαζομένων του «Λαϊκού» νοσοκομείου μετέφερε χτες ο πρόεδρος του σωματείου Τ. Αντωνόπουλος. Οπως επισήμανε, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου σέρνουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, εκείνοι δεν υποχωρούν και προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις στις 28, 29 και 30 του Ιούνη. Οι εργαζόμενοι του Λαϊκού θα κάνουν 6ωρες στάσεις εργασίας, από τις 7:30 π.μ. - 1:30 μ.μ., ενώ στα χειρουργεία και τα εργαστήρια του νοσοκομείου θα αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για τους υγειονομικούς έχει δοθεί για τις 5, 6, 7, 8 και 13 Ιούνη. Στις 5, 6, 7 και 8 Ιούνη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πραγματοποιούν 3ωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνονται γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν σ' αυτή τη φάση με την 7ωρη πανελλαδική στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ για τις 13 του Ιούνη. Την ίδια μέρα θα γίνουν συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και συγκεντρώσεις των εργαζομένων των νοσοκομείων στην περιφέρεια, στις έδρες των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (ΠεΣΥ).

Τη διαφωνία της στη συρρίκνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 13 του Ιούνη - αρχικά είχε αποφασιστεί η πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας - αλλά και στο περιορισμένο διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ εξέφρασε η ΕΣΑΚ Υγειονομικών.

Η παράταξη καλεί τους υγειονομικούς να δώσουν μια ηχηρή απάντηση, τόσο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, όσο και στα στηρίγματά της, παίρνοντας μαζικά μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις με πλαίσιο δράσης στη βάση των σύγχρονων αναγκών και οργανώνοντας την πάλη οι ίδιοι, συγκροτώντας παντού Επιτροπές Αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ