Τετάρτη 2 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πρωτοβουλίες του ΕΚ Λάρισας με αιχμή τους ανέργους

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη λήψη μέτρων στήριξης των ανέργων και περιορισμού της ανεργίας, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται οι παρακάτω δράσεις:

  • Σε συνεργασία με σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, θα οργανώσει συσκέψεις για την ανεργία σε συνοικίες, με στόχο να δημιουργηθούν επιτροπές ανέργων.
  • Θα διεκδικήσει την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων για τους ανέργους, από τη νέα περιφερειακή αρχή και τις δημοτικές αρχές, όπως: Ουσιαστική μείωση και κατάργηση σε μια πορεία, δημοτικών τελών. Ουσιαστική μείωση των τιμολογίων των ΔΕΥΑ, να μην κόβεται το νερό σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν. Κονδύλια για τη σίτιση ανέργων και μαθητών, κρατικά πρατήρια για δωρεάν τρόφιμα και είδη ένδυσης, υπόδησης, υγιεινής. Απορρόφηση όλων των παιδιών, εργαζομένων και ανέργων, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δωρεάν, εξασφάλιση κρατικής και ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και της στελέχωσης όλων των κοινωνικών δομών. Κατάργηση κάθε είδους χαρατσιών και των διοδίων.
  • Θα παλέψει για μέτρα περιορισμού της ανεργίας όπως: Αμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, στους παιδικούς σταθμούς, στα ασφαλιστικά ταμεία, στη δημόσια εκπαίδευση, στους ΟΤΑ. Επαναλειτουργία του ΟΕΚ και υλοποίηση ενός μεγάλου κατασκευαστικού προγράμματος εργατικών κατοικιών στο νομό Λάρισας και γενικότερα, μιας σειράς έργων για τις λαϊκές ανάγκες (σχολικά κτίρια, μονάδες Υγείας - Πρόνοιας, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, ύδρευσης, αποχέτευσης, οδικά, κ.λπ.).
  • Θα συνεχίσει να οργανώνει την ταξική αλληλεγγύη στους ανέργους, απλήρωτους, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την οργάνωση της πάλης τους για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά τους, με δράσεις όπως:

-- Συνέχιση των δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά ανέργων και για την επόμενη χρονιά. Την Τρίτη 8 Ιούλη, θα οργανώσει εκδήλωση με τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που πήραν μέρος στα μαθήματα αλληλεγγύης του ΕΚΛ, στην οποία θα βραβευτούν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετείχαν στα μαθήματα, θα υπάρχει ομιλία και μουσικό πρόγραμμα.

-- Οργάνωση παρεμβάσεων ενάντια σε διακοπές ρεύματος, νερού, για να έχουν οι ανασφάλιστοι δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, ενάντια σε κατασχέσεις σπιτιών.

-- Πολιτιστικές εκδηλώσεις για ανέργους, ενώ θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστούν τα οικονομικά για την οργάνωση εκδρομών ανέργων και παιδιών για μπάνιο στα τοπικά παράλια, μέσα στους μήνες Ιούλη, Αύγουστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ