Τετάρτη 2 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ «GLAXO SMITH KLINE»
Στο 25% η μείωση του προσωπικού στην εξαετία

Σε άλλες δέκα απολύσεις προχώρησε πρόσφατα η εταιρεία

Τη μείωση του λεγόμενου εργατικού «κόστους», προκειμένου να διατηρήσει η φαρμακευτική εταιρεία την κερδοφορία της και το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Φαρμάκου και το Συνδικάτο Αττικής, μετά από παρέμβαση που έκαναν για τις απολύσεις στην «GLAXO SMITH KLINE».

«Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας, η οποία υποστήριξε ότι οι 10 συνάδελφοί μας ιατρικοί επισκέπτες απολύονται επειδή "δεν μπορούν" ή "δε θέλουν" να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις και τα νέα δεδομένα της εταιρείας. Οι απολυμένοι θα αντικατασταθούν με 6 - 8 νέους εργαζόμενους, που πληρούν τις προϋποθέσεις της πολυεθνικής. Στο ερώτημά μας, ποιες ακριβώς είναι αυτές οι προϋποθέσεις - απαιτήσεις (τίτλοι σπουδών, εκπαίδευση κλπ.), ώστε να κρίνονται ως "ανεπαρκείς" εργαζόμενοι με 5 ως 20 χρόνια δουλειάς στην εταιρεία, απάντηση συγκεκριμένη δεν πήραμε», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου.

Καταγγέλλει, επίσης, πως ένας από τους προϊστάμενους της φαρμακευτικής εταιρείας, που έκανε τις «αξιολογήσεις» των απολυμένων, είναι μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών.

«Τα τελευταία 6 χρόνια, όπως παραδέχτηκε και η εκπρόσωπος της εταιρείας, το προσωπικό της "GSK" στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά 25%. Η ενίσχυση, επομένως, της εταιρείας με μέτρα που είχε αρχίσει να παίρνει πριν ακόμα εκδηλωθεί η καπιταλιστική κρίση, δε συνεπάγεται τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, πόσο μάλλον την αύξησή τους, ούτε βέβαια των εργασιακών δικαιωμάτων και των αποδοχών των εργαζόμενων», τονίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει: «Επιβεβαιώνεται ότι αναδιαρθρώσεις και ανάπτυξη των επιχειρήσεων και δικαιώματα των εργαζομένων δε συμβιβάζονται αλλά βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ