Τετάρτη 2 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΤΙΤΛΟ

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Εκπρόσωπος της αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ στο Δυτικοαφρικανικό Μάλι ανακοίνωσε χτες το θάνατο ενός κυανόκρανου και τον τραυματισμό άλλων έξι, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν πάτησε σε ναρκοπέδιο στο βόρειο τμήμα της χώρας.

ΡΙΑΝΤ.-- Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Αμπντάλα διόρισε χτες με βασιλικό διάταγμα στη θέση του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών τον, έως προχτές υφυπουργό Αμυνας και επί 22 χρόνια πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ, πρίγκηπα Κχαλίντ μπιν Μπαντάρ.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Εξέπνευσε τη Δευτέρα το βράδυ σε ηλικία 54 ετών ο Ζέλκο Στουράνοβιτς, πρώην πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών (DPS) και αντιπρόεδρος της Βουλής.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Πάνω από 100 πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες από αφρικανικές χώρες όρμησαν τα ξημερώματα σε συρματόπλεκτο μεθοριακό φράκτη που διαχωρίζει το θύλακα της Ισπανίας, Μελίγια, στη Βόρεια Αφρική από το υπόλοιπο Μαρόκο, 20 εκ των οποίων κατάφεραν να μπουν για να διεκδικήσουν μία ευκαιρία καλύτερης ζωής στην Ισπανία.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ.-- Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν κατά την επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας στα νοτιοδυτικά της χώρας, στο πλαίσιο της «επιχείρησης» που η κυβέρνηση ηγείται εναντίον καρτέλ των ναρκωτικών.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Υπό κράτηση τέθηκε χτες ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, όταν παρουσιάστηκε στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς για να καταθέσει σχετικά με τις κατηγορίες εμπλοκής του σε σκάνδαλο «αθέμιτης άσκησης επιρροής». Ο Σαρκοζί σχεδιάζει κατά πολλούς να είναι υποψήφιος για την ηγεσία στο «δεξιό» UMP εν όψει των επόμενων προεδρικών εκλογών το 2017.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Με την κατηγορία ότι έκανε προαγωγές με το αζημίωτο, διαγράφηκε από το ΚΚ Κίνας και παραδόθηκε στη δικαιοσύνη ο 71χρονος Σου Καϊχού, πρώην αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του ΚΚ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του ΠΓ του κόμματος, με την ηγεσία κόμματος και κυβέρνησης να σημειώνουν συνεχώς ότι η επιχείρηση κατά της διαφθοράς θα συνεχιστεί.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Να σταματήσουν και οι δύο πλευρές τις στρατιωτικές εχθροπραξίες, τον ψυχολογικό πόλεμο και τις κριτικές, ξεκινώντας από αυτήν τη βδομάδα, πρότεινε χτες στη Σεούλ η Εθνική Επιτροπή Αμυνας της ΛΔ Κορέας. Το κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά» μετέδωσε πως η Ν. Κορέα αρνήθηκε, κάνοντας λόγο για «προτάσεις που στερούνται ειλικρίνειας», αντιδρώντας για την εκτόξευση δύο βορειοκορεατικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-- Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και αντιδράσεις απέναντι σε πρόσφατη επισήμανση του Πεκίνου ότι εκείνο είναι εξουσιοδοτημένο να αποφασίζει για την αυτονομία της περιοχής. Πριν λίγες μέρες έγινε άτυπο δημοψήφισμα για μεταρρυθμίσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, την εκλογή του τοπικού κυβερνήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ