Τετάρτη 2 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΑΡΤΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σε Μελάτες και Μεσούντα

Με την υπόσχεση να κρατήσουν αναμμένη τη φλόγα, να προχωρήσει η οργάνωση του λαού και η Λαϊκή Συμμαχία μέχρι την τελική νίκη της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, οι οποίοι θα γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν, εκατοντάδες κομμουνιστές, νεολαίοι, πρωτοπόροι μαχητές και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή για τη μάχη του ΔΣΕ στους Μελάτες αλλά και στην εκδήλωση μνήμης για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, που συνδιοργάνωσαν η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η ΤΟ Αρτας - Φιλιππιάδας του ΚΚΕ, στο σημείο που βρίσκεται το μνημείο του ΔΣΕ για το Αρχηγείο Βορείων Τζουμέρκων αλλά και στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή πριν 69 χρόνια ο Αρης Βελουχιώτης.

Από τους Μελάτες, η Ερη Κοντού, Γραμματέας του ΝΣ Αρτας της ΚΝΕ, αναφέρθηκε στην τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ και, μιλώντας για το σήμερα, τόνισε την ανάγκη οργάνωσης του λαού ξεπερνώντας τα ψευτοδιλήμματα που θέτει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην Μεσούντα ο Βαγγέλης Μπέτσας, εκ μέρους της ΤΟ Αρτας - Φιλιππιάδας του ΚΚΕ, σημείωσε την εμπιστοσύνη των κομμουνιστών στη δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού να επιβάλει με την οργάνωση της πάλης του το δίκιο του, ενώ επισήμανε την αποφασιστικότητα του ΚΚΕ, όπως τότε έτσι και τώρα, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των μονοπωλίων και της εξουσίας τους. Eκ μέρους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, μίλησε ο Χρήστος Τσιντζιλώνης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ