Πέμπτη 3 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για την πυροπροστασία

Τη λήψη μέτρων για την πυροπροστασία του Ποικίλου όρους και του πάρκου «Α. Τρίτσης» ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ. Η Ερώτηση, που απευθύνεται προς τους υπουργούς Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών, αναφέρει:

«Στις 27 Ιούνη, στο Ποικίλο όρος στην περιοχή του Καματερού εκδηλώθηκε πυρκαγιά που κατέκαψε χαμηλή βλάστηση.

Το Ποικίλο Ορος είναι ένας ορεινός όγκος 50.000 περίπου στρεμμάτων, που εκτείνεται από το δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού έως τους δήμους Χαϊδαρίου και Κορυδαλλού. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το πάρκο "Α. Τρίτσης", έκτασης 1.200 περίπου στρεμμάτων.

Είναι άμεση κι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός πυροπροστασίας για το Ποικίλο Ορος και το Πάρκο "Α. Τρίτσης", που αποτελούν ανάσα ζωής για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και του Λεκανοπεδίου συνολικά.

Ερωτώνται οι υπουργοί, τι μέτρα θα ληφθούν για να εξασφαλιστούν πόροι, αναγκαίο προσωπικό, εναέρια κι επίγεια μέσα, για να καλυφτούν αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου οι δύο σημαντικές για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου εκτάσεις;».

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης και Σπύρος Χαλβατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ