Πέμπτη 3 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΛΑΡΙΣΑ: Με την αγωνία αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά ζουν οι 600 εργαζόμενοι στα 42 καταστήματα της αλυσίδας σούπερ - μάρκετ «Λάρισα». Οι ιδιοκτήτες - μέτοχοι της αλυσίδας, που διαπραγματεύονται την πώλησή της σε μεγάλη εταιρεία του χώρου, δε φροντίζουν για την προμήθεια προϊόντων, ούτε για την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ως αποτέλεσμα, τα καταστήματα μένουν με άδεια ράφια, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και το ένα μετά από το άλλο κλείνουν. Στο πλευρό τους βρίσκεται σε παρεμβάσεις στην εργοδοσία και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση το ΕΚ Λάρισας.

ΣΕΤΗΠ: Σε σύσκεψη καλεί το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) τους εργαζομένους στις εταιρείες «Wind», «Vodafone» και στη νέα εταιρεία «Victus» που δημιουργήθηκε για την κοινή διαχείριση του δικτύου τους, καθώς και τα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων, σήμερα, Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στο ΕΚΑ. Η Γενική Συνέλευση που έγινε πρόσφατα κατήγγειλε την τακτική της διάσπασης των εργαζομένων που ακολουθεί η εργοδοσία κι εξουσιοδότησε το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε, από κοινού με τα επιχειρησιακά σωματεία, να δοθεί η μάχη για την υπογραφή νέων ΣΣΕ.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Παρέμβαση στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου οργανώνουν η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ) και το παράρτημα Λογιστών Πειραιά, το Σάββατο 5 / 7, στις 12 μ., στο χώρο που θα γίνουν οι εργασίες του Συμβουλίου (ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν», Συγγρού 385). Οι λογιστές κινητοποιούνται ενάντια στην επαναφορά των εξετάσεων για την αναβάθμιση από τη Β' στην Α' τάξη.

ΛΕΥΚΑΔΑ: Η άμεση αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας, του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και των εργαζόμενων στα σούπερ μάρκετ στην απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ν' ανοίγουν και τις Κυριακές τα καταστήματα - αλυσίδες, είχε αποτέλεσμα. Το θέμα έθεσε προ ημερήσιας διάταξης η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου παρενέβη και το Εργατικό Κέντρο. Η συντριπτική πλειοψηφία των παραβρισκόμενων περιφερειακών συμβούλων έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων και ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη ν' ανακαλέσει την απόφαση. Ο ίδιος δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ