Πέμπτη 3 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Διαμαρτυρία για την Εντατική Νεογνών στα Χανιά

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν την Τρίτη τα σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Τροφίμων - Ποτών και ο Σύλλογος Γυναικών Νομού Χανίων της ΟΓΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, με αίτημα την άμεση λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, έπειτα και από την επιστολή - καταγγελία τριών νέων γονέων, που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία επισημαίνουν: «Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Στους σχεδιασμούς της διοίκησης και του υπουργείου Υγείας όχι μόνο δεν είναι η άμεση και πλήρης λειτουργία της Μονάδας ως Εντατικής Νοσηλείας, αλλά το κλείσιμο ακόμη και αυτής της ενδιάμεσης φροντίδας που λειτουργεί σήμερα, με διακομιδή όλων των νεογνών στο Ηράκλειο! Δηλαδή, εκεί που το ένα στα τέσσερα πρόωρα βρέφη ως τώρα πήγαινε στο Ηράκλειο, τώρα να πηγαίνουν όλα!

Απαιτείται να σηκωθεί συναγερμός! Η υποβάθμιση συνολικά του ΓΝΧ απειλεί τόσο τη ζωή όλων των εργαζομένων όσο και των αγέννητων παιδιών μας. Απαιτούμε: Αμεση λειτουργία της Μονάδας Νεογνών ως Εντατικής Νοσηλείας και όχι ως ενδιάμεσης φροντίδας. Αμεσες προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο με νέους μόνιμους διορισμούς. Κατάργηση κάθε ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας. Δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλο το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ